Search in:

Alege chiar acum un set de masa si scaune de gradina

Ce poate fi mai frumos decat sa petreci timp cu familia ta intr-o gradina amenajata asa cum trebuie? Cred ca nimic! Deseori, in spatele unei amenajari reusite nu sta un buget urias, ci multe idei creative. Acest lucru este valabil si in cazul amenajarilor exterioare. Daca vrei sa-ti transformi gradina intr-un „mic colt de rai” insa nu nu stii cum, poti sa fii atent chiar acum!

terasaO magazie anosta si/sau un gard banal pot deveni vedetele gradinii prin vopsirea lor in culori puternice. Avantaje? Le poti vopsi singur, te costa putin si arata frumos. Alege o culoare frumoasa, tipatoare care sa iti scoata gradina din anonimat.

Sunt rare gradinile in care piatra lipseste cu desavarsire, dar tot rare sunt si gradinile in care pietra este folosita intr-un mod creativ. De exemplu, poti construi o piramida din piatra, cu spatii pentru plante si flori. Interesant, nu? Achizitioneaza un set de masa si scaune de gradina si infrumuseteaza-ti coltul de rai!

Florile sunt cele mai frumoase „ingrediente” in amenajarea unei gradini. Iar atunci cand avem la un loc un „cocktail” de flori colorate, ne simtim de parca am fi ajuns direct in rai.

Decorarea gradinii poate fi considerata o arta. Chiar daca pentru a decora o gradina este important sa ai ceva exeprienta, in cele din urma frumusetea unei gradini este data de imaginatia fiecarei persoanei. Nu exista reguli exacte in amenajarea unei gradini , insa pentru a obtine efectul dorit este bine sa tii cont de cateva elemente importante.

Poti incepe cu amprenta personala! De exemplu, daca esti un iubitor de flori, nu uita sa achizitionezi o multime de floricele cat mai colorate si vesele pentru un aspect inedit.

Ordinea poate fi obtinuta prin simetria si repetitia plantelor si a culorilor. Este foarte important ca plantele inalte sa fie pozitionate in spate iar cele mai putin inalte in fata. In acest fel toate vor putea fi observate. Nimic nu este mai frumos decat sa ai in gradina ta un mobilier horeca de exterior.

Cand vine vorba de proportii este important sa nu amesteci florile mari si spectaculoase cu cele mici, deoarece acestea din urma vor fi mai greu de observat. Totodata, in zonele umbroase si intunecate ale gradinii opteaza pentru plante cu flori deschise la culoare , pentru a crea un efect de luminozitate al spatiului dar si pentru a putea fi observate.

Poti planta mai multe flori intr-un singur loc al gradinii. Este bine sa tii cont de faptul ca florile trebuie sa fie asemanatoare ca marime, pentru a nu creea nota discordanta. De asemenea, vei crea un aspect obositor daca alegi flori diferite cu un colorit foarte puternic si variat. Poti opta pentru plante care au aceleasi culori in nuante diferite sau pentru mai multe culori, insa in tonuri egale. Viata este mai mult decat frumoasa, este minunata! Bucura-te de fiecare clipa si nu fi niciodata pesimist. In gradina ta vei retrai o multime de stari sufletesti asa cum trebuie.

In cazul unei gradini spatioase, pentru a evita ca privirea sa se opreasca brusc asupra unui loc, planteaza florile astfel incat schimbarea sa fie facuta treptat intre diverse nuante sau dimensiuni. De asemenea, trecerea de la plante de dimensiuni mari la plante de dimensiuni mici poate fi utilizata cu succes in gradinile de mici dimensiuni. Acest tip de aranjament va da impresia de spatiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *