Search in:

Bogatia turismului din Constanta

Amplasarea conteaza foarte mult cand vine vorba de atractivitatea din punct de vedere turistic a unui oras, fie ca vorbim de usurinta cu care se poate ajunge in acea destinatie, drar mai ales daca ne gandim ce atractii turistice, de ce fel o fi ele, vor determina oamenii sa il viziteze. Desi Constanta este unul din cele mai mari orase ale Romaniei, cu o populatie de peste 300.000 de oameni, acest numar creste de consistent de mulet ori, mai ales pe perioada estivala, datorita numarului mare de turisti care vin la mare si pentru care Constanta este principalul punct pe unde ajung.

Principalele atractii sunt statiunile de la malul marii, unde majoritatea turistilor se indreapta pentru a avea parte de plaja si de mare si soare. Insa si orasul in sine, chiar daca poate nu este destinatia principala a calatorilor, reprezinta un punct de interes. Aceasta datorita faptului ca atractiile din turism in Constanta sunt reprezentate de cultura bogata a locului, de cladiriile si muzeele pe care acesta le are, de zonele comerciale, culturale unde oamenii, fie ei turisti sau localnici, pot iesi la cumparaturi sau la petrecerea timpului liber.

constantaLa fel ca si alte orase mari din tara, in care au convietuit si traiesc in continuare laolalta mai multe etnii, mai multe culturi, istoria bogata, poate de multe ori intortocheata, a lasat o mostenire care individualizeaza si imbogateste locul repectiv. Astfel, calatorul venit in aceste zone poate savura o bucatarie variata, cu diferite influente, elemente de arhitectura specifice, obiceiuri populare si datini care poate in zona din care provine nu se regasesc si atunci reprezinta un element de noutate.

Dezvoltarea economica pe care a cunoscut-o orasul in diferite etape, in special la inceputul secolului al XX-lea si-a lasat amprenta si asupra cladirilor si arhitecturii, gasind multe exemple de cladiri istorice monumentale, cu care Constanta se poate mandri.

Pentru cei care doresc sa se bucure de mare, de nisip si de soare exista mai multe statiuni insiruite de-a lungul tarmului, si care sunt potrivite pentru toate gusturile si buzunarele astfel incat fiecare calator sau grup de turisti sa isi aleaga destinatia dorita si activitatile potrivite.

In apropierea Constantei, pe langa toate statiunile estivale deja bine cunoscute, mai exista si multe atractii in Dobrogea, care poate nu sunt cunoscute multora dar cu siguranta merita a fi explorate. Tocmai nefiind foarte multi turisti in aceste parti, ele sunt deosebit de atractive, putand fi savurate pe indelete si oferind si ele multe atractii, atat naturale, cat si arhitecturale sau antropologice.

Localizarea pe harta a orasului, in acea parte a tarii, nu este doar o oportunitate pentru turismul din Constanta ci si pentru intreaga sa industrie, si pentru comert,  favorizand transportul de marfuri, precum si de materie prima necesara pentru productie sau la export.

Faptul ca exista si un port la Dunare, pe canalul Dunare-Marea Neagra mai exact, face ca transportul sa fie mai facil.

In Constanta se poate ajunge atat cu masina, cat si cu trenul, existand si un aeroport international, avand curse catre multe destinatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *