Search in:

Cat de esentiala este promovarea web inteligenta pentru tine ca antreprenor

Detinerea unui site web, si in general sa ai o politica inteligenta de  te promova pe internet si de a baneficia de toate avantajele pe care acesta ti le ofera tie ca antreprenor si afacerii tale sunt aproape obligatorii pentru oricine in ziua de azi. In majoritatea domeniilor a ajuns sa fie un lucru comun sa ai un site web, mai ales ca deja se poate sa ai unul chiar si fara a avea cunostinte de programare, pe care sa ti-l faci singur. Dar, odata ce ai site-ul, oricat de important ar fi el, lucrurile nu se opresc acolo, deoarece ai nevoie si de vizitatori care sa intre pe el, sa vada ceea ce ai de oferit.

Aici apare rolul foarte important al promovarii online, care face intocmai aceasta legatura intre site-ul tau si vizitatori, potentiali clienti, cei pe care tu ii vizezi prin strategia ta de marketing. Asa cum si la un site lucrurile pot fi relativ simple, dar pot si creste in complexitate in functie de ceea ce ai nevoie, de domeniul de activitate, public tinta, si aici lucrurile pot deveni complexe, mai ales ca avem deja si in tara noastra o competitie tot mai crescuta si este mai greu sa iesi in fata si in mediul online. De aceea de multe ori este cel mai bine sa apelezi la specialisti care sa se ocupe de asta.

Exista mai multe metode de a face promovare web unui site,  fiecare cu particularitatile sale, cu costuri mai ridicate sau mai scazute, sau chiar gratuite, si fiecare cu eficienta lor. Toata lumea, cel putin cei care au un site web, sau doresc sa isi realizeze unul, au auzit de promovarea pe motoarele de cautare, foloesc unul, probabil Google, si stiu atunci cat de important este sa apari acolo si sa apari pe prima pagina, si pe pozitii cat mai de sus. Statistic vorbind, sub 3% din useri merg mai departe de a doua pagina de cautari atunci cand se uita dupa ceva, iata deci cat de importanta este aceasta promovare online, avand in vedere traficul iportant, si targetat, pe care un motor de cautare il poate aduce unui site. Concurenta este deci mare, pentru ca toti se bat pentru a ajunge pe pozitii fruntase dupa anumite cautari. Desi tentatia este de a te da batut, sa spui ca nu ai nici o sansa, pentru ca exista deja site-uri consacrate, ale competitorilor, care au deja pozitii fruntase, nu este totusi asa.

Avand cunostintele potrivite, sau apeland la o fima cu experienta, orice site sau afacere poate fi promovata cu succes pe internet. Este nevoie de cateva lucruri esentiale pentru asta. Site-ul pe care tu il ai trebuie sa fie optimizat astfel incat sa corespunda algoritmilor folositi de catre Google atunci cand ordoneaza acele rezultate ale cautarilor pe paginile sale. Desi sunt multe principii, care tin de optimizare on-page si off-page, exista totodata si multe elemente care sunt in permanenta schimbare, care evolueaza destul de rapid, pentru ca ei incearca sa isi optimizeze constant modul prin care realizeaza acest clasament al rezultatelor. Necunoasterea acestor elemente poate duce la rezultate foarte slabe, si chiar sa nu fie listat deloc in rezultate. Trebuie neaparat evitate si tehnicile asa numite „black-hat”, de promovare prin metode obscure, neagreate de catre Google. Cel mai bine este atunci cand vrei sa iti promovezi site-ul, sa apelezi la o firma care sa il analizeze cum rebuie, sa il optimizeze, si sa iti garanteze sanse bune de a ajunge pe pozitii de top in cautari. E cunosc pana la urma cel mai bine acest domniu si tin pasul cu toate modificarile aparute in algoritmii Google si toate tehnicile care tin de promovarea web.

Infiferent de toate aceste modificari, unele foarte specifice si alambiate, o regula de aur daca vrei sa ai succes este ca site-ul tau sa ofere un continut de calitate, sa aiba in primul rand cantitatea de continut necesar, multe site-uri nu ofera prea multe, acest continut sa fie permanent actualizat, adaugat, si sa fie ceea ce oamenii cauta, astfel ei vor ajunge la tine. Este nevoie deci ca tu sa iti intelegi foarte bine publicul tinta, audienta.

Dintre toate metodele de promovare online sunt unele care aduc rezultate practic imediat, altele care aduc rezultate pe termen lung, unele care sunt costisitoare, unele care sunt gratuite, este bine de inteles care sunt avantajele si ce presupune fiecare din ele, insa o politica buna de continut este ceva  ce trebuie avut in vedere orice ar fi, ea va aduce rezultate pe termen lung, si o constructie solida a site-ului tau, a prezentei tale online si a afacerii tale. Un plan bun de content marketing, desi nu aduce rezultate instant, ele se vor vedea in timp si vor asigura o foarte buna metoda de a atrage vizitatorii pe care tu ii vizezi. O politica buna de SEO(Search Engine Optimization)  este de asemenea o metoda foarte eficienta de a aduce vizitatori, daca este facut cum trebuie. Este imperios necesar sa eviti orice tehnica nepermisa de a ajunge pe pozitii bune in rezultate, si aici cel mai bine este sa ai rabdare, sa construiesti ceva solid, si care va da rezultate bune in timp. De fapt, munca de content marketing si cea de SEO merg foarte bine impreuna, se completeaza reciproc, ele necesita ceva timp pentru a le deprinde sau pentru a le implementa, dar dau cele mai bune rezultate.

Ai la dispozitie si alte metode precum anunturi platite, si tot mai mult in ultima vreme, social media,  aceste metode pot aduce destul de rapid vizitatori. Folosirea retelelor de socializare poate fi foarte utila pentru multe afaceri, insa ea poate consuma si destul de mult timp, si trebuie deci avut in vedere acest lucru, de multe ori este necesar sa fie externalizata aceasta activitate, sau sa aiba o persoana dedicata pentru ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *