Search in:

Ce inseamna sa fii artist si cum sa gandesti ca unul

Sunt foarte multi oameni care si-ar dori sa stie exact prin ce trec artistii sau cum gandesc aceasta. Mai pe scurt, sunt curiosi de cum este viata de artist. Cu totii avem o multime de lucruri de invatat de la artisti, mai ales de la cei mai in varsta cum este Benone Sinulescu, sau altii de varste apropiate, si cu o incarcatura putrernica de experiente ale vietii.

Un lucru destul de frumos la arta este si faptul ca o putem primvi din cat mai multe perspective si cat mai diferite, fiecare o vede in felul lui. Artistii reusesc intotdeauna sa vina cu idei noi si sa ne incande de fiecare data cand apar in fata noastra , fie ca ii vedem la televizor si chiar live.

30Se pare ca noi, cu totii suntem niste artisti deoarece in general oamenii sunt o specie imaginativa intr-un sens unic si avem o mare capacitate destul de dezvoltata de a concepe idei dintre cele mai complexe  dar si de a le pune in practica. Se pare ca in momentul de fata, nu exista inventata vreo masinarie, sau nu exista nici o alta specie care sa fie capabila de ce este capabil omul.

Absolut fiecare om detine creativitate, la unii este mai vasta, la altii mai redusa, iar noi o folosim fara sa fim prea constienti de ea, chiar si atunci cand ne punem sa aranjam masa ori sa scriem un mesaj pentru un prieten. Creativitatea este activa  mai ales in momentul in care visam la un lucru pe care ni-l dorim foarte tare.

Trebuie sa fim constienti ca fiecare om are puterea de a crae ceva insa sunt destul de putini aceia care reusesc sa treaca de bariera care apare tot timpul, mai ales daca ne dorim sa cream ceva nou, ceva iesit din tipare.

Artistii, detin o creativitate cu care se nasc, este practic un talent pe care toti il avem insa cum am mentionat, uneori este mai dezvoltat alteori mai putin dezvoltat. Orice om este capabil sa devina artist in domeniul in care activeaza, fie ca e voba de muzica, gastronomie, pictura, dar si multe altele.

Din pacate, destul de putini oameni sunt curiosi sa treaca mai departe si sa isi descopere adevarata valoare, iar asta este o greseala extrem de mare. Sunt persoane care nici nu au habar ce talent ascund, sau ce putere imensa au de a crea ceva revolutionar, insa din pacate nu au curaj.

A fi artist, mai ianinte de toate inseamna a munci extrem de mult, iar Sinulescu Benone este un exemplu destul de clar, de artist care a muncit si a ajuns sa aiba multiple satisfactii.

Un artist, trebuie sa fie atat de curios intr-un anume domeniu care il fascineaza, incat sa il exploateze destul de mult, si sa experiemnteze cat mai multe lucruri care au legatura cu acel domeniu, iar cand se gandeste la acesta, sa ii sclipeasca ochii de fiecare data.

Calitatile comune pe care le au artistii, ar fi urmatoarele:

  • Sunt foarte dedicati si pasionati de munca lor;
  • Lucreaza mereu fara sa se plictiseasca de ceea ce fac;
  • Sunt dornici tot timpul sa afle cat mai multe lucruri si sa exploateze cat mai mult;
  • Stiu cu exactitate care este publicul tinta si isi cunosc nisa de piata;
  • Sunt sceptici in fata ideilor banale;
  • Mereu o sa isi sustina cu tarie punctul de vedere;
  • Au o perspectiva de ansamblu si sunt mereu dispusi sa isi asume anumite riscuri;

Efectiv, oricat de grea ar fi munca pe care o depun, artistii sunt trasnpusi din spatiu si timp in lumea lor si nimic nu mai conteaza atunci cand fac ceea ce le place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *