In orice domeniu, detaliile fac diferenta, aspect care putem spune ca se aplica si in cazul design-ului de interior.
In stilul modern observam ca elementele decorative joaca un rol important, transformand un spatiu frumos amenajat in ceea ce putem sa denumim “acasa”.
Un tablou, o lumanare parfumata sau pur si simplu o perna decorativa, toate acestea personalizeaza o camera, ceea ce inseamna ca persoana care locuieste in ea se va simti mult mai bine.
In trecut, lumanarile parfumate se realizau exclusiv din parafina, dar in prezent lucrurile s-au schimbat, observandu-se o predispozitie pentru cele pe baza de ceara de soia.
Exista cateva avantaje evidente, intre lumanarile parfumate din ceara de soia si cele clasice, din parafina.
In primul rand, vorbim de o ardere mai lunga, aspect datorat faptului ca ceara de soia are o topire mai lenta cu aproximativ 50%.
Ceea ce este bine de stiut este ca lumanarile pe baza de soia nu sunt toxice si nu elibereaza substante nocive in urma arderii, substante care ne-ar putea afecta sanatatea.
Mai ales cand vine vorba de copii sau de animalele de companie, lumanarile din parafina nu sunt cea mai buna alegere, deoarece pot sa provoace alergii.
Soia este o planta folosita in tot mai multe industrii, pentru ca este o resursa regenerabila si ecologica. Parafina este prefabricata din petrol, iar resursele petroliere de la nivel mondial sunt din ce in ce mai scazute. O alternativa ecologica este foarte bine venita, indiferent de domeniul de activitate.
Se poate intampla adesea sa cada picaturi de ceara pe suprafata unde este amplasata lumanarea, dar ceara de soia este usor de curatat si nu ramane in profunzime, un alt avantaj, pentru pastrarea unui mediu igienizat.
Ne aflam intr-o societate in care tot mai multe persoane opteaza pentru produse naturale si prietenoase cu mediul, pentru a reduce poluarea de la nivel mondial.
Lumanarile din ceara de soia reprezinta o varianta eco-friendly, care nu ne pune in pericol sanatatea. Parafina poate degaja substante cancerigene pe parcursul arderii, dar ceara de soia, produsa din ulei vegetal, nu prezinta contraindicatii.
Pe langa aspectul deosebit pe care lumanarile il confera oricarei case, ideal ar fi sa ne gandim si la compozitia acestora, pentru ca aerul sa ramana proaspat si fara urme de noxe.
Compozitia bogata in uleiuri esentiale a lumanarilor ne permite sa ne bucuram de o sedinta de aromaterapie chiar in confortul locuintei noastre.
Pentru eliminarea stresului si reducerea anxietatii, se recomanda lumanarile cu aroma de iasomie, lavanda, cedru, trandafiri sau mosc.
In sezonul rece, o mare parte din clienti opteaza pentru note de portocal sau brad, pentru a crea o atmosfera in ton cu sarbatorile.
Concluzionand, lumanarile fabricate din ceara de soia prezinta o serie de avantaje de luat in calcul, mai ales datorita faptului ca au in compozitie elemente naturale, ce nu pot sa dauneze in nici un fel prin ardere, comparativ cu parafina, ce este un ingredient sintetic.
Parfumul lumanarilor ne duce cu gandul la un loc frumos, chiar si in zilele stresante, deci au un rol important in viata noastra.