Search in:

Ce trebuie sa stii despre rulmenti in online!

In prezent utilizarea lor este extinsa la toate constructiile, in special in domeniul aparatajului electric, unde la dimensiuni mici de rulmenti, cu alezaje pana la 25-30 mm, usurinta de asamblare este un factor important.

Constructia rulmentului este identica cu ce a rulmentilor cu bile cu cale de rulare adanca, cu deosebirea ca inelul exteriorarem calea de rulare formata dintr-un singur umar intr-o parte care se racordeaza cu o suprafata cilindrica, ceea ce permite ca inelul interior cu colivia cu bile sa poata fi montat separate pe arbore, iar inelul exterior separate in carcasa.

rulmentiCapacitatea de incarcare a acestor rulmenti este redusa; ei putand prelua sarcini axiale intr-o singura directie.

Au pe inelul interior doua cai de rulare paralele care ghideaza cele doua randur de bile asezate alternative.

Calea de rulare a inelului exterior este prelucrata sub forma unei zone sferice, ceea ce permite oscilare acestui inel in jurul centrului rulmentului.

Sunt foarte multe informatii despre rulmenti in online.

Capacitatea de incarcare a rulmentilor radial-oscilanti este mai mica ca cea a rulmentilor cu un singur rand de bile si calea de rulare a inelului exterior.

Rulmentii pot suporta si o sarcina axiala insa de valoare redusa (aprox 20% din capacitatea de incarcare radiala ramasa nefolosita).

Rulmentii cu alezaj conic pot fi livrati cu bucse de strangere care permit montarea acestor rulmenti pe arbori netezi, fara umeri de sprijin.

Rulmentii oscilanti cu inelul interior mai lat se fixeaza in sens axial prin suruburi care se intriduc in niste canale speciale din inelele interioare.

Pot fi cu unul sau doua rnduri de bile. La acestia caile de rulare sunt deplasate axial una fata de alta, ceea ce face ca directia de transmitere a sarcinii sa formeze un unghi ascutit cu planul normal pe axa rumentului. Ca urmare acesti rulmenti sunt destinati prelucrarii sarcinilor combinate (radiale si axiale).

Afla mai multe detalii despre orice tip de rulment.

Rulmentii radial-axiali cu bile pe un singur rand sunt realizati constructive astfel incat sa poata prelua pe langa o sarcina radiala si o sarcina axiala importanta, intr-un sigur sens. Pentru aceasta ambele inele, celexterior pe o fata iar cel interior pe cealalta fata, sunt prevazute cu cate un umar de sprijin inalt.

Rulmentii radial axiali cu bile pe doua randuri corespundv constructieicombinate a doi rulmenti radial-axiali cu bile pe un rand alaturati prin fetele cu umeri ale inelelor exterioare. Acesti rulmenti pot prelua sarcini axiale in ambele sensuri.

Ei sunt construiti in doua variante: cu inelul interior dintr-o bucata, cu inelul interior din doua bucati.

Rulmentii radial axiali cu bile pe un rand, cu patru puncte de contact, au caile de rulare in asa fel realizate incat sa poata prelua sarcini axiale in ambele sensuri.

Desi forma cailor de rulare face ca acesti rulmenti a aiba turatii limita sensibil reduse fta de rulmentii cu cai de rulare obisnuite , ei sunt utilizati pentru avantajul pe care il prezinta gabaritul lor redus fata de rulmentii pe doua  randuri de bile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *