Search in:

De ce o prezentare video conteaza mai mult decat una scrisa?

Stiu! Pare a fi o intrebare ce nu isi are rostul, bineinteles ca o prezentare video este mult mai captivanta decat una scrisa! Dar, de ce?

Ani de cercetari si studii au descoperit faptul ca creierul uman este de doua ori mai usor de influentat prin intermediul imaginilor decat prin orice alt mediu. Pentru om este de doua ori mai usor sa inteleaga continutul in imagini decat sa il proceseze prin citit, astfel ca este lesne de inteles de ce prezentarile video au inceput sa aiba un impact din ce in ce mai mare asupra marketingului.

computer-7677Desi acest conceput este usor de pus in practica – tot ceea ce vrei sa spui, fa-o pe cale video, sau cel putin imagini – in Romania este aproape inexistent. De ce? Societatea noastra este destul de traditionalista si desi, timid, unii marketeri au inceput sa mai deschida orizonturile pietei. La o simpla analiza, vei vedea ca platformele video existente deja pe internet sunt pline de prezentari video – in price alta limba, si mai putin in limba romana. Poate din lipsa de interes, ori din lipsa de informare, nu toti marketerii pun in practica principiul „video before words” (imagini inainte de cuvinte), iar asta se vede in lipsa de informatii legitime despre piata economica romaneasca. Practic, la momentul actual, daca nu auzim de o anumita companie la stiri, habar nu avem de existenta ei.

Aceast sincopa este, pe de o parte din vina marketerilor, iar pe de alta, din vina antreprenorilor care nu isi dau interesul sa ajunga in fata pietei potentiale prin mai multe mijloace.

Reclama TV sau radio a ramas in continuare in topul preferintelor antreprenorilor, pentru promovare, dar incet – incet, se intrevede o speranta si pentru promovare prin prezentare video.

Oamenii de afaceri romani incep sa inteleaga ca exista mai multe tipuri de promovare, prin care pot ajunge la mai multe tipuri de potentiali clienti. De la promovarea „traditionala” la radio, la tv sau pe bannarele din trafic, pana la un tip de promovare, relativ nou – promovarea in mediul online. In felul acesta, nici macar noua generatie, care nici macar nu deshcide televizorul, ori nu asculta radioul, pana si ei sa fie anuntati de existenta companiei.

Un element foarte recent din capitolul promovarrii online este prezentarea video. Aceasta este reprezentata deocamdata de filmulete scurte de maximum 1 minut in care o anumita afacere este prezentata intr-un mod cat mai placut publicului tinta. Pentru ca filmuletul sa aiba succescul scontat – sa aduca mai multi clienti firmei respective – marketerii trebuie sa aplice strategii si scheme cat mai apropiate de gusturile profilului clientului tinta.

Desi antreprenorii pot face si singuri aceste filmulete, ai ar trebui sa ceara macar cateva sfaturi specialistilor din domeniu. Desigur, exista si varianta celor care aleg sa delege crearea acestor filmulete companiilor din IT care se ocupa cu asta in fiecare zi, calitatea filmuletelor fiind astfel, garantata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *