Search in:

Destinatii numai bune pentru masini de inchiriat

O masina de inchiriere poate fi o datorie uriasa in oras. In unele locuri, cum ar fi Londra și Milano, vei plati o taxa de poluare, atunci cand conduceti in centru. Alte orașe, inclusiv Roma si Paris, sunt renumite pentru traficul lor, strazile cu sens unic. Parcarea poate fi dificil de gasit, si este aproape intotdeauna scumpa. Daca ai de gand sa vizitezi mai multe orase diferite pe calatorie, ia in considerare trenurile sau la companiile aeriene si bugetul dintre ele. S-ar putea plati un pic mai mult pentru biletul de tren decat ar fi sa inchiriati o masina, dar  te va salva de ore de dureri de cap legate de conducere.

Daca ai de gand sa iei trenul spre orase mai mici, aminteste-ti ca garile nu sunt intotdeauna in centrul orașului. In Italia, de exemplu, vei gasi de multe ori statii de tren la baza unui deal, cu orasul cocotat deasupra.

41_MERCEVei avea nevoie de un taxi sau autobuz la hotel daca nu iti place o excursie pe jos. Orele de sosire ale trenului nu sunt intotdeauna convenabile, astfel incat vei dori sa-ti petreci ceva timp pentru a citi mersul trenurilor inainte de a ajunge la statia de tren intai.

Pe de alta parte, trenurile nu merg peste tot, si avioanele pot zbura numai in orase cu aeroporturi. Autobuzele sunt o alta optiune, mai ales in cazul in care gandul de a conduce prin Europa este o intimidare. Tu ar trebui sa poti sa gasesti rute de autobuz pe distante lungi si programe on-line. Poti cu usurinta sa treci prin orice oras european major cu autobuzul. Luand autobuzul iti permite sa vezi  localnicii din jur, si vei vedea o mare de cartiere ale orasului si monumente. Desigur, dac a iei autobuzul in timpul orelor de varf, conditiile  aglomerate si de calatoria lenta va fi parte din experienta ta

In unele tari, inchirierea unei masini este destul de scumpa, mai ales daca ai nevoie de o masina cu o transmisie automata. Daca stii sa conduci folosind un schimbator manual, vei economisi bani si vei putea sa inchiriezi o masina mai mica, care va fi si mai ieftin de alimentat. Toata lumea din grupul tau va trebui sa fie de acord cu privire la regimul itinerar si de sedere, de conducere, si voi toti va trebui sa luati bagaje putine. Masinile europene de inchiriere sunt de obicei mici, iar unele masini compacte nu au spatiu in portbagaj pentru valize mari. Dubitele  sunt disponibile, dar acestea sunt de obicei destul de scumpe, si nu vei fi capabil sa conduci astfel de vehicule la deal sau sa le gasesti usor loc de parcare. Veti economisi bani, de obicei,prin a face rezervari de inchiriere de masini inainte de a pleca de acasa.

Factor de încredere

Unii turisti prefera sa lase condusul altcuiva. Gandul de a sta la volan in timpul orelor de varf de la Paris este prea intimidant. Citirea semnelor rutiere in timp ce incerci sa intelegi stilul de conducere al localnicilor poate fi destul de stresant.

Sper sa iti fie de folose ca am invatat eu de-a lungul vacantelor mele in Europa. Cand plec prin tara, mereu inchiriez de pe Soseaua Pipera, numarul 26, din Bucuresti, pentru ca mi se pare o companie corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *