Search in:

Drujba pe benzina – cel mai bun aliat in gospodarie

Te-ai saturat sa umbli prin vecini pentru a gasi pe cineva disponibil sa iti taie lemnele sau pentru a imprumuta o drujba? Vrei sa ai propria ta drujba cu care sa tai crengile copacilor, sa ii cureti si sa ii aranjezi dupa bunul plac?

Nu trebuie sa alegi intotdeauna metoda dificila pentru a taia lemnele, alege sa iti usurezi munca sis a petreci cat mai putin timp pentru a o finaliza. Taierea lemnelor nu este chiar cea mai placuta munca, daca stam sa ne gandim si la discurile la care suntem supusi: ranirea, accidentarea mica, medie sau grava. Asa ca, alege sa iti achizitionezi o drujba pe benzina care te va ajuta sa iti termini treaba – taierea lemnelor, curatarea propriei paduri, taierea crengilor – in timp record, cu un efort mult mai mic decat cu metoda clasica, si anume toporul.

Care sunt caracteristicile ideale pe care trebuie sa le aiba drujba pe benzina pe care vrei sa o achizitionezi?

Trebuie sa fie usor de manuit si sa aiba o greutate acceptabila, pentru a nu te obosi repede atunci cand o folosesti. Daca gasesti o drujba pe benzina la 5-6,5 kg, este perfecta, nu te va ingreuna si va fi si destul de rezistenta datorita componentelor.

Fii atent ca drujba pe care vrei sa o cumperi sa aiba un sistem antivibratii pentru a nu contribui la oboseala ta. Astfel ca vei observa ca o poti utiliza o perioada indelungata fara sa simti nevoia sa te opresti sau sa iei pause lungi si dese.

De asemenea, ia in considerare si faptul ca trebuie sa aiba o functionare neintrerupta. Acest lucru denota faptul ca este performanta, lucru ce te ajuta sa tai lemnele fara sa obosesti si fara sa ai nevoie de pause.

La capitolul motor, este bine ca aceasta sa aiba 2.0 kw, pentru a te ajuta sa tai lemnele eficient. Legata de motor este si productivitatea drujbei, care ar trebui sa aiba intre 7000 si 8000 rotatii pe minut. Acest nivel de productivitate te ajuta sa tai lemnele, crengile eficient, rapid si fara efort.

Tine cont si de capacitatea rezervorului. Nu trebuie sa aiba nici o capacitate prea mare pentru a nu ingreuna drujba, dar nu trebuie sa fie nici prea mica, pentru ca s-ar putea sa fie nevoie des de realimentari. Si nu este placut sa realimentezi des, pentru ca astfel iti vei incetini ritmul de munca. Asadar, cel mai bine ar fi sa aiba capacitatea rezervorului intre 500 si 600 ml. De asemenea, tine cont si de faptul ca are si rezervor de ulei, lucru ce ar putea ingreuna greutatea drujbei. Aceasta poate sa fie intre 200 si 300 ml, ducand la un total maximum de 1 kg. Acesta nu te va ingreuna pe timpul muncii, insa incearca sa fii atent sa nu depaseasca cu mult aceste valori.

Ce accesorii sunt incluse la o astfel de drujba pe benzina?

Cand achizitionezi o drujba pe benzina, fii atent sa aiba incluze si cateva accesorii, care te pot ajuta pentru buna functionare a produsului pe termen lung, cum ar fi: lama, lant, surubenita, imbusuri, cheie strangere lama, gheara doborare, bidon amestec, palnie si protectie lama.

Asadar, daca iti doresti sa achizitionezi o drujba pe benzina care sa te ajute la taierea lemnelor, a crengilor, la curatarea padurii, tine cont de sfaturile mentionate in randurile de mai sus pentru a te bucura de produs, pentru a avea o buna functionare si de durata. Astfel de produse sunt achizitii mai importante si de care ne folosim perioade indelungate, asa ca trebuie sa avem grija sa fie de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *