Search in:

Eficienta oferita de centrale in condensatie

Despre aceste centrale in condensatie este bine stiul faptul ca pot reprezenta o solutie eficienta in ceea ce priveste incalzirea pentru orice locuinta. Sunt potrivite pentru apartamente de bloc si pentru case sau vile. Spun ca sunt eficient deoarece acestea folosesc ca si combustibil gazul pentru incalzirea casei, dupa care acest ciclu este reluat pentru a economisi energie, si pentru a diminua considerabil eliberarea de noxe in atmosfera. Astfel dupa ce gazul este ars, ajunge tot in centrala in condensatie si va fi refolosit in ceea ce priveste procesul de incalzire. In aceste conditii, daca facem un calcul simplu, vedem ca aceste centrale in condensatie sunt mai eficiente decat cele obisnuite, deoarece ne ofera posibilitatea sa economisim la gaz, iar facturile pot fi mai mici. Acesta este motivul principal pentru care multi iau in calcul posibilitatea de a achizitiona astfel de centrale in condensatie. Dupa ce am prezentat aceste beneficii, ale unei centrale in condensatie, ramane sa va prezentam si principiul de functionare.

aristAstfel, referitor la principul de functionare, despre o centrala termica in condensatie putem spune ca poate oferi o eficienta destul de inalta in condesare, si poate reprezenta o metoda ideala daca sunteti in cautarea unei metode mai ecologice de incalzire. De asemenea cantitatea de caldura transmisa catre imobil este mai mare, si este utilizata in cel mai eficient mod pentru a incalzi o locuinta prin arderea de gaz. In cazul in care veti prefera sa ramaneti la centrala termica conventionala, putem adauga ca o parte din caldura este irosita, iar acest lucru are loc ca urmare a faptului ca gazele fierbinti sunt eliberate prin horn. Insa, in cazul unei centrale termice prin condensatie, putem adauga ca aceasta poate stoca o parte din caldura din aceste gaze arse, si o poate folosi eficient pentru a incalzi apa, ce se va intoarce in sistemul de incalzire centrala. In aceste conditii putem vedea faptul ca va fi nevoie de mai putine resurse de la arzator, doarece sistemul poate fi eficient prin refolosirea gazelor arse.

Dupa cum stiti aceste centrale termice pot fi in condensare sau non condensare, insa dupa noile reglementari ale U. E. putem vorbi despre inlocuirea tuturor centralelor termice conventionale cu unele in condensare, pentru o eficienta sporita in procesul de incalzire. O centrala termica fara condensare are nevoie de cele mai multe ori de aer din interiorul unei locuinte, insa in ceea ce o priveste centrala termica prin condensatie putem spune ca aceasta este sigilata complet, iar sursa de aer vine direct de afara, din exterior. Totodata, dupa anumite studii in acest domeniu, s-a evidentiat faptul ca aceste centrale cu condensare pot fi mult mai sigure decat centralele traditionale, deoarece exista un risc mai mic in ceea ce priveste aspirarea tot in centrala. De asemenea, tot dupa unele studii efectuate in acest domeniu, se mai poate spune si faptul ca aceste centrale in condensatie pot fi cu pana la 25 % mai eficiente decat celelalte modele. Nu ramane decat sa luati si dumneavoastra o decizie in ceea ce priveste modelul de centrala pe care il veti alege pentru locuinta dumneavoastra. Eu am facut alegerea, si am optat pentru o centrala in condensatie, pe care am achizitionat-o cu ajutorul celor de la Moga Instal SRL, si am sunat la 0766 068 201. Pot spune ca centrala pe care o am in prezent imi asigura confortul necesar, insa este posibil sa aveti alte preferinte, iar acest lucru este foarte normal, si puteti opta pentru alte posibilitati, mai potrivite in functie de necesitatile avute. Oricum o centrala, trebuie aleasa si in functie de locuinta pe care o avem si e nevoile acesteia in ceea ce priveste incalzirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *