Search in:

Garantie de participare la licitatie

Scopul unei garantii de participare la licitatii este unul destul de clar, ceea ce inseamna ca orice companie ce va dori sa participa la licitatiile de achizitie publica va trebui sa beneficieze de astfel de garantii primite din partea unor banci sau companii de asigurari. Prin aceste licitatii sunt acordate de cele mai multe ori contracte din domeniul constructiilor si de asemenea pentru furnizarea unor bunuri de capital. Printre conditiile necesare pentru incheierea unei proceduri de acest tip, putem aminti necesitatea ofertantilor ce vor participa la licitatii sa ofere o garantie de participare. Astfel, in cadrul aceste garantii, putem aminti de un anumit procent din valoarea proiectului, situat intre 1 % si 5 %.

In aceste conditii, putem vorbi despre un scop precis al acestor garantii de participare la licitatii, asigurant faptul ca licitatorul nu isi retrage sau modifica oferta inainte ca aceasta sa fie adjudecata. Va trebui semnat si un contract in cazul in care vorbim despre situatia in care ofertantul va castiga licitatia. Totodata, trebuie sa mai precizam si faptul ca licitatorii vor trebui sa ofere o garantie de performanta pentru un interval de timp determinat. In unele situatii, este posibil ca aceasta garantie de participare la licitatii sa fie insotita si de o scrisoare de intentie angajanta de la o banca.

avocatBeneficiarul acestor garantii de participare la licitatii are dreptul de a solicita garantia de participare in cazul in care ofertantul nu isi va indeplini obligatiile survenite, ce incep odata cu participarea la licitatii. Referitor la despagubiri, putem adauga ca acestea constau intr-o suma de bani platita de catre licitator sau ofertant ca o compensatie pentru timpul si mai ales banii pierduti odata cu examinarea cererii si ofertelor de participare la licitatii trimise si de alti contractori sau licitatori. Despre aceste garantii de participare la licitatii mai putem adauga ca de cele mai multe ori contin si o data de expirare fixa si care poate corespunde cu data de adjudecare. Insa exista si situatii in care aceasta perioada de valabilitate poate fie extinsa.

In alta ordine de idei, mai putem spune ca aceste garantii de participare la licitatii inceteaza in indeplinirea functiilor, atunci cand nu se mai poate face apel la ele, contractul fiind castigat de un alt licitator. De cele mai multe ori pe continentul european aceste garantii de participare la licitatii sunt inlocuite de scrisorile de angajament sau de scrisorile de intentie angajanta. In aceste situatii o banca isi ia angajamentul irevocabil de a emite o garantie in conformitate cu prevederile unei scrisori de garantie. Am primit aceste informatii de la cei ce reprezinta compania Sc Vis La Vie Srl sunand la numarul de telefon: 0771 731 869.

In incheirere, trebuie precizat faptul ca este important si indicat sa tineti cont de toate aceste informatii si detalii in cazul in care veti dori ca in perioada urmatoare sa utilizati aceste instrumente. Cu siguranta daca veti lua legatura cu o companie de consultanta in acest domeniu, veti reusi sa luati deciziile potrivite pentru a obtine si pentru a utiliza garantiile de participare la licitatii. In plus, preturile pe care va trebui sa le platiti pentru aceste servicii de consultanta sunt destul de mici in raport cu beneficiile primite, stiind ca deciziile luate pe viitor vor fi mereu cele mai potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *