Search in:

Inchirieri mașini – costuri ascunse la care sa fiti atenti

Ignorarea potentialelor oferte pentru upgrade-uri.

In trecut, am recomandat pentru rezervare o masina la preturi mici si apoi am intrebat despre upgrade-uri de la biroul de închiriere. Acest lucru functioneaza cel mai bine in perioadele aglomerate, cand garajul este epuizata pe masini mai ieftine, și putea oferi upgrade-uri gratuite sau foarte accesibile la o masina de clasa mai mare din cauza unor probleme de gestionare a stocurilor.

In cele mai multe cazuri, agentul de birou are putere de apreciere considerabila in stabilirea ratelor de actualizare, asa ca daca el sau ea intreaba daca sunteti interesat tntr-o mașină mai mare, raspundeti ca depinde de pret; ai putea gasi singur o masina mult mai mare si mai bna la un cost suplimentar minim.

In caz contrar pentru a verifica AAA, AARP, program de recompensare sau alte reduceri.

Multe programe de aderare si stabilire de relatii cu companiile de47_merced Reducerile la inchirieri auto sunt de obicei listate pe site-ul organizației; daca suntenti deja memrbu, ati putea gasi o oferta mai mare.

Efectuarea prea sumara in inspectie la plecare.

Cand ridicati mașina, verificati in afara si in interior pentru tot ce ar putea fi luat in considerare  ca si daune inainte de a conduce vehiculul departe. Uitati-va dupa zgarieturi, piese vrac, geamuri electrice, oglinzi, si mai mult.

 

Ține un ochi deschis pentru problemele atat mici si mari; tendinta este de a face o plimbare rapida in jurul masinii in cautarea de zgarieturi si pete, gandindu-va ca problemele mari ar fi fost deja observate, dar acest lucru nu este intotdeauna cazul. Am inchiriat o data o masina care a avut o bara de protectie spate libera pe care compania de inchiriere de masini nu au observat anterior. Daca nu as fi prins acest lucru inainte as fi plecat de la garaj si un inspector ar fi vazut mai tarziu, m-ar fi facut pe loc complet responsabil – pur si simplu ar fi crezut ca cineva a lovit masina in timp ce acesta a fost parcata, si ca s-a intamplat in timpul meu de închiriere.

Cea mai buna protectie aici: faceti fotografii sau videoclipuri cu o plimbare lenta in jurul masinii, si verificati tot ca sa spunem asa.

Nu lasati inspectia finala la voia intamplarii

Recent, procedura mașinilor care se intorc a ajuns sa semene cu verificarea dintr-un hotel, in cazul in care va lasati keycardul pe masa de noapte și plecati, checkoutul nu mai oficial, e ca si cum inca sunteti cazat. Intoarcerea de inchirieri auto au luat-o pe un sentiment similar; ori de cate ori nu ca, urmați indicatoarele spre partea din spate a unui rand de mașini recent revenit, scoateti lucrurile, lasati cheia in masina si plecati fara sa vorbiti cu cineva direct.

Cele mai grave plangeri despre firmele de inchirieri auto din ultimele luni au fost dispute asupra despagubirii. Daca nu sunteti prezent la predare, disputa devine mai tarziu cuvantul tau impotriva lor. Din pacate termenii contractului, precum si faptul ca societatea de inchiriere are numarul cartii tale de credit, face foarte greu pentru tine sa castigi vreuna dintre aceste dispute, cel putin nu fara cheltuieli considerabile de energie, resurse si bani.

Din nou, cea mai buna protectie aici este de a face fotografii sau videoclipuri cu o plimbare lenta in jurul masinii. Cei care mi-au deschis mie ochii au fost cei de la Rentacar-Topcars de pe Soseaua Pipera, nr 26 din Bucuresti. Ei  m-au invatat cum sa evut aceste greseli…costisitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *