Search in:

Reparatii frigidere Iasi – cand avem nevoie de un specialist?

Functionarea frigiderului este un aspect foarte important cand vine vorba de casa noastra. Este esential ca acesta sa functioneze in parametri normali, astfel ca nici alimentele din interiorul acestuia nu vor avea de suferit, dar nici acesta nu va intampina probleme care sa duca la stricarea lui.

Situatia se schimba insa cand acesta da cateva semne de defectare, de uzare, semne pe care producatorii ne sfatuiesc sa nu le ignoram sub nicio forma, daca ne dorim ca acest produs electrocasnic sa reziste cat mai mult. Achizitionarea unui frigider nou poate fi destul de neplacuta in situatia in care nu ti-ai planificat acest lucru, pentru ca nu intotdeauna ne prind astfel de probleme pregatiti financiar, asa ca cel mai bine este sa apelam la o firma de reparatii frigidere Iasi in timp util pentru a evita intamplarea acestui lucru.

Cand trebuie sa ne punem niste semne de intrebare in legatura cu functionalitatea acestuia?

  • Cand are depuneri de condens sau gheata. Daca ti se intampla adeseori sa scoti alimentele congelate din frigider si observi depuneri consistente de gheata in interiorul acestuia, inseamna ca aparatul nu mai functioneaza cum trebuie.
  • Cand motorul frigiderului este constant in functiune. Motorul frigiderului nu ar trebui sa functioneze constant la capacitate maxima. Cand se intampla acest lucru, inseamna ca motorul depune efort in plus pentru a regla temperatura din interior, care nu ramane in parametri optimi.
  • Cand alimentele se strica mai repede decat ar fi normal. Indiscutabil, cel mai neplacut lucru pe care il intalnim la un frigider vechi este faptul ca alimentele proaspete se strica mult mai rapid decat ar trebui. Daca ti se intampla adeseori sa gasesti mancarea alterata ori inghetata inseamna ca frigiderul nu mai raceste cat trebuie sau, dimpotriva, temperaturile din congelator se transfera si spre frigider si ingheata alimentele.
  • Cand frigiderul e mai vechi de 10 ani. Este posibil ca durata de viata a unui frigider sa fie intre 10-20 de ani, dar acest lucru se intampla doar atunci cand ai grija de el si il intretii exact cum este specificat in manual, avand grija inclusiv sa respecti termenele pentru verificarile de rutina.
  • Cand frigiderul tau consuma multa energie. Combinele frigorifice si frigiderele vechi nu sunt deloc eficiente din punctul de vedere al consumului de energie electrica, lucru care se vede in fiecare luna, atunci cand sosesc facturile.

Cum putem avea grija de frigiderul nostru pentru a evita pe cat este posibil defectarea acestuia?

  • Inchide de fiecare data usa, fara intarziere

Intotdeauna iese aerul rece si intra aerul cald al camerei atunci cand deschizi usa de la frigider. Pentru a compensa cresterea temperaturii din interiorul aparatului, frigiderul trebuie foloseasca energie pentru a reduce din nou temperatura. Evita deschiderea usii fara a fi nevoie sau pentru un timp mai indelungat. Asigura-te ca alimentele stocate nu impiedica inchiderea usii.

  • Evita sa pui in frigider mancare calda

Incearca sa nu pui niciodata mancarea calda in frigider. Va incalzi interiorul si va incalzi si temperatura alimentelor deja stocate. Lasa mancarea sa se raceasca pana la temperatura camerei inainte de a o pune in frigider.

  • Dezgheata compartimentul congelatorului

Un strat gros de gheata in congelator actioneaza ca izolatie. Aparatul trebuie sa utilizeze mai multa energie pentru a raci interiorul. Este recomandata astfel dezghetarea regulata a congelatorului.

  • Verifica in mod regulat sigiliul usii

Sigiliul usii de la frigider are scopul de a fi folosit ca metoda de izolare. Acesta impiedica schimbul de caldura intre aerul din camera si frigider. Verifica cu regularitate daca sigiliul este complet intact si etans. Daca nu este, inlocuieste-l de urgenta.

Asadar, daca ai grija de frigiderul tau, ii poti prelungi pana la 15-20 durara de viata, insa in cazul in care observe anumite schimbari precum cele mentionate mai sus, nu ezita sa apelezi la un specialist care se ocupa cu reparatii frigidere Iasi, pentru a evita aparatia unor probleme si mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *