Search in:

Tipuri de panouri solare

Daca acum un deceniu conceptul de energie alternativa nu era foarte bine dezvoltat, ei bine, in prezent putem afirma ca se bucura de un real succes, in toate colturile lumii.

Ne-am dorit mereu sa ne putem bucura de resurse inepuizabile, iar energia solara este una dintre ele.

Panourile solare sunt dispozitive cu un mecanism de functionare eficient, ce nu polueaza atmosferic, deci nu emit noxe sau CO2.

Schimbarea incepe odata cu noi, deci fiecare decizie pe care o luam contribuie semnificativ la calitatea vietii.

Prin adoptarea unor tehnici verzi de obtinere a energiei electrice se va imbunatati si calitatea aerului pe care il respiram atat noi, cat si copiii nostri, zi de zi.

Utilizate fie pentru obtinerea de apa calda sau de energie termica, energia electrica a devenit indispensabila omului modern.

Totusi, in prezent exista solutii pentru orice, iar panourile solare devin sursa noastra de obtinere a energiei.

Daca este sa analizam facturile lunare, observam o crestere din ce in ce mai mare a preturilor, ceea ce ne afecteaza bugetul.

Prin amplasarea unor panouri solare, vom putea sa ne bucuram de economii, deoarece un mare procent din energia electrica utilizata lunar provine de la aceste sisteme.

Pe piata producatoare se disting  mai multe tipuri de panouri, dintre care amintim: panourile solare termice, panourile fotovoltaice, iar ultima categorie este reprezentata de panourile cu functionare hibrid.

Panourile solare termica sunt des folosite in cadrul locuintelor romanilor, deoarece asigura necesarul de apa calda, chiar si pe timpul iernii.

In lunile geroase, desi intensitatea radiatiilor solare scade, panourile solare functioneaza in continuare, acoperind in proportie de 80% necesarul de apa calda  din orice locuinta.

Vara, cand soarele straluceste cu putere, panourile asigura un procentaj maxim de apa calda, ceea ce nu poate fi decat un real beneficiu.

Continuam cu panourile fotovoltaice, o categorie foarte cunoscuta si apreciata in randul utilizatorilor, datorita capacitatii de transformare a razelor solare in energie electrica.

Astfel de sisteme se regasesc foarte frecvent in Romania, iar in ultimii ani, tot mai multe persoane au beneficiat de tehnologia moderna.

Desi cea mai mare cantitate de energie este produsa dupa-amiaza, panourile solare functioneaza intreaga zi.

Panourile solare termice pot fi de doua tipuri, clasificate dupa modalitatea de functionare: panouri presurizate si panouri nepresurizate.

Totusi, in ambele situatii, va trebui sa golim apa din interiorul lor, pe durata sezonului rece.

Indiferent de ce model de panou solar am alege, avantajele acestor sisteme sunt de necontestat.

De la faptul ca sunt nepoluante, pana la randamentul lor si modul silentios de functionare, observam ca acestea reprezinta o inovatie pentru omenire.

Se preconizeaza ca in viitor energia solara va fi o resursa din ce in ce mai des folosita, generand un mare procentaj din consumul energetic mondial.

Concluzionand, observam ca exista 3 categorii de panouri solare, diferentiate de utilitatea lor, dar si de mecanismul de functionare. Cel mai bine este sa luam legatura cu o firma specializata, care sa ne prezinte avantajele fiecarei categorii, pentru a vedea care se potriveste mai bine, in raport cu necesitatile noastre zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *