Search in:

Alege ghetele de fotbal Adidas

Alegerea perechii de ghete de fotbal potrivite inseamna nu doar posibilitatea de a-ti atinge potentialul in sportul pe care il practici cu pasiune, dar si de a-l practica in siguranta, reducand riscul de accidentari. Indiferent daca esti sportiv amator sau profesionist, alegerea  ghetelor se face in functie de conformatia picioarelor, precum si de pozitia de joc in teren. Aspectul care trebuie sa primeze este confortul, de obicei ascesta este urmat de considerentele financiare, iar aspectele vizuale, ce tin de culoare si elemente de design ar trebui sa ocupe un loc mai putin important. Alegerea de ghete de fotbal Adidas  implica mai intai analiza diverselor criterii care trebuie sa stea la baza deicizei alegerii modelului potrivit.

ghete fotbal adidasUn prim factor este scopul in care este practicat acest sport, recreativ, semi-profesionist sau profesionist. Mai ales pentru incepatori si amatori, este important de stiut cateva criterii esentiale in luarea deciziei. Tipul de teren pe care urmeaza sa joci inseamna achizitionarea unor ghete pentru teren, sau pentru sala.  Cele pentru folosire in sala sunt de obicei etichetate “indoor”. Ghetele pentru gazon artificial difera de cele de teren, iar folosirea unor ghete care nu sunt adecvate poate creste riscul de a aluneca. Cele destinate gazonului sintetic sunt diferite in principal prin calitatile talpii, avand crampoane de cauciuc care sa asigure aderenta si stabilitatea pe suprafata de joc.

Un alt aspect important in decizia tipului de ghete potrivit este stilul de joc. Astfel, cele pentru viteza, adresate sportivilor cu viteza de alergare superioara sunt in general cat mai usoare . Daca tehnicitatea este tinta urmarita, atunci ghetele optimizate pentru cresterea calitatilor tehnice sunt cele recomandate. Modelele robuste ofera o protective sporita si un control ridicat al mingii, permitand pase excelente. Pentru o acuratete crescuta a sutului, ghetele de fotbal Adidas dispun de o suprafata speciala cu rolul de a ajuta in aceasta directie.

Ghetele destinate celor din linia defensiva sunt in general mai rezistente si cu o elasticitate crescuta, iar cele destinate celor din atac sunt in general mai usoare permitand o miscare mai facila.

Cand vine vorba de material, se poate opta pentru ghete din piele sau cele din material sintetic. Cele din piele ofera un confort mai bun prin mularea lor pe forma piciorului, dar contactul cu apa le face sa isi schimbe aceste calitati, de asemenea ele pot fi si mai grele decat cele din material sintetic. Acestea, pe langa faptul ca sunt mai usoare in general, sunt si mai ieftine, astfel fiind optiunea predilecta a sportivilor amatori. Ele sunt ideale pentru sezonul mai rece sau ploios, pentru ca absorb mai putin apa, de asemenea pentru o stabilitate crescuta este indicat sa aiba crampoane de metal.

Incaltamintea este una din piesele centrale ale echipamentului sportiv astfel incat este indicat ca factorii de confort si siguranta sa aiba un rol mai important decat cel al pretului, astfel incat sa asigure un joc cu rezultate cat mai bune si in siguranta. Marimea ghetei alese este importanta, acestea trebuind sa se potrivite dar in acelasi timp sa nu fie nici prea stramte, iar modelele pentru copii de obicei este bine sa fie un pic mai mari, pentru a putea fi folosite mai mult timp luand in considerare dezvoltarea copilului, dar acestea nu trebuie sa fie cu mai mult de o jumatate de numar mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *