Search in:

Alegerea rolelor potrivite pentru casa de marcat

Dupa cum bine stim, rolele folosite la casele de marcat sunt cele mai cunoscute modele de hartie termica. In ceea ce priveste alegerea acestora, trebuie sa tinem cont de cateva criterii importante.

Daca ne gandeam ca alegerea rolei depinde doar de modelul casei de marcat, ar trebui sa stim ca nu doar acest aspect este esential.

Hartia termica are proprietati diferite comparativ cu cea obisnuita. Ea are in compozitie substante ce fac posibila imprimarea unei imagini. Desi la prima vedere, doua role de hartie termica par identice, ele se diferentiaza datorita substantelor diferite ce le contin.

Printre cele mai importante criterii de care este bine sa tinem cont cand achizitionam role pentru casa de marcat se numara temperatura de expunere, grosimea hartiei, textura acesteia, stratul de protectie, gradul de umiditate la care rezista, precum si cerintele de arhivare.

Chitantele tiparite de catre casa de marcat trebuie sa aiba o buna rezistenta in timp, deoarece acestea se verifica chiar si dupa cativa ani. Daca devin ilizibile, este posibil sa  suportam consecintele in cazul in care avem parte de un control fiscal. Mai exact, riscam sa luam amenda, ceea ce reprezinta o pierdere din punct de vedere financiar.

Rolele pentru casa de marcat ce prezinta un strat de protectie sunt mult mai bune, deoarece nu permit factorilor de mediu sa afecteze hartia.

Factorii de mediu cu rol nociv pentru hartia termica sunt temperatura ridicata si umiditatea excesiva.

In ceea ce priveste grosimea hartiei, putem spune ca aceasta influienteaza durabilitatea ei. Cu cat hartia este mai groasa, cu atat este mai rezistenta.

Cea mai potrivita textura pentru orice rola de hartie este textura neteda. O textura aspra nu face decat sa duca la deteriorarea mult mai rapida a hartiei termice.

Textura neteda trebuie sa se gaseasca atat pe partea din fata a unei role, cat si pe partea din spate a ei.

Potrivit legislatiei din tara noastra, rola emisa de catre orice casa de marcat se pastreaza in arhiva timp de cel putin 2 ani. Asadar, trebuie sa ne asiguram ca tipul de hartie ales pentru role sa indeplineasca aceste cerinte de arhivare.

Cu cat perioada de arhivare se intinde pe mai mult timp, cu atat este obligatorie o protectie sporita impotriva tuturor factorilor de mediu.

In prezent, putem opta chiar si pentru role de hartie personalizate, care au pe spate sigla unei firme sau institutii.

Sa nu uitam nici de cantitatea de role pe care vrem sa o cumparam. Cu cat luam mai multe, cu atat pretul poate sa scada, deoarece putem primi o reducere.

Cel mai bine este sa ne interesam care este diametrul maxim ce se poate folosi la casa de marcat sau in cazul imprimantei fiscale, pentru a sti ce sa cumparam.

Concluzionand, rolele de hartie ce sunt folosite pentru orice tip de casa de marcat se aleg in functie de criteriile precizate mai sus, pentru a corespunde din punct de vedere calitativ. Pentru buna desfasurare a oricarei afaceri, este obligatoriu ca fiecare tranzactie sa fie inregistrata si in casa de marcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *