Search in:

Am ales gradinita cu predare in limba germana

Nu sunt nascuta in familie de straini, insa pe parcursul anilor de scoala si gradinita am realizat ca este foarte important sa stii o  limba straina, mai ales ca imediat dupa liceu am fost acceptat intr-o facultate bilingva. Tocmai de aceea, cand a venit randul meu sa am copii, pot spune ca eram deja pregatita pentru tot ce insemna educatia copiilor.

As fi dorit ca cei doi copii ai mei sa stie sa vorbeasca o limba straina inca din copilarie pentru a le mai usor atunci cand vor merge la scoala si vor avea de invatat aceeasi limba straina. Bineinteles ca majoritatea dintre voi va ganditi la limba engleza, insa pentru mine germana a fost ceva mai importanta, engleza oricum ar fi invatat-o pentru ca este necesara, oriunde. Eu vroiam sa le ofer copiilor un atu in plus, asa ca am ales germana.

Fiind ocupata de dimineata de la ora 9 pana spre seara la ora 4-5 am avut nevoie, imediat dupa ce am incheiat concediul de maternitate, de o cresa sau o gradinita care sa poata avea grija de copii mei in tot acest interval.

Majoritatea creselor care lucreaza dupa acest program sunt contra cost, asa ca pana sa decid la care dintre ele sa imi duc copiii, a trebuit sa fac ceva munca de teren pentru a afla cateva informatii pe baza carora sa decid mai departe.

F

F

Asa cum ma asteptam, majoritatea creselor si gradinitelor nu era gradinite cu predare in limba germana cum mi-as fi dorit. Ba chiar unele dintre ele nu aveau niciun fel de ore de limba straina asa ca am cautate mai departe. Am dat aproape din greseala peste ENGEL&BENGEl de pe Str. Belgrad 13 A, Otopeni, jud. Ilfov, si dupa mai multe vizite, am decis sa imi duc copiii acolo.

Marele meu noroc a fost ca locul meu de munca este destul de aproape de gradinita si imi este destul de usor sa imi duc piticii acolo in fiecare dimineata.

Desi nu stiam exact cum avea sa se procedeze cu predarea in limba germana, avand in vedere ca de obicei acasa noi nu vorbim in alta limba, insa eram nerabdatoare sa aflu.

Am fost uimita sa vad ca, de fapt, era destul de natural totul. Foarte bine pus la punct si fara dificultati din partea copiilor.

Desi este o gradinita privata, indiferent de tipul de gradinita pe care l-as fi ales, tot as fi cheltuit bani. Ii duceam la o gradinita de stat, la ora 12 trebuia sa fie luati si usi acasa, unde ar fi trebuit sa stea cu o bona pana la 4-5 cand ajungeam eu sau sotul meu acasa. In felul acesta, cu banii pe care i-as fi investit intr-o bona, am reusit sa ii investesc intr-o gradinita care se ocupa atent de educatia copiilor mei.

Si, ca sa fim seriosi, nu am avut niciodata incredre in cresele de stat, pentru ca am prietene care au avut experiente neplacute, copii lor fiind destul de bolnaviciosi. Eu nu aveam de gand sa procedes la fel, si sincer, ma bucur ca am facut aceasta alegere. In felul acesta copiii mei vor fi pregaiti pentru scoala si vor avea rezultate bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *