Search in:

Am vopsit electrostatic si am uitat de griji

M-am mutat la tara in urma cu cateva luni, inainte sa inceapa iarna, insa nu intr-o casa noua. E relativ noua caci a fost a parintilor mei, insa a fost ingrijita si inca arata bine. Motivul pentru care am decis sa mai mut acolo a fost apropierea de oras, unde inca lucrez, dar unde pot ajunge destul de repede dar si pentru ca voiam putin mai mult spatiu decat la bloc.

Gradina a fost unul din motivele principale pentru care am decis ca este momentul sa ma mut inapoi la tara. Aveam la dispozitie sute de metri patrati de gradina verde si infloritoare care ar fi fost extraordinar de savurat de pe tarasa micuta.

Cum parintii mei deja se ocupasera de asta, aveam deja mobilier de gradina, trainic din metal. Imi aducea aminte cumva de masutele de pe trotuarele anilor 40-50, mici si cochete. Problema era alta.

Mobilierul de gradina, pe cat de frumos era, fusese vopsit de nenumarate ori, in incercarea de a-l tine la departare de rugina și incepuse sa aiba un aspect neplacut.

Am incercat sa slefuiesc eu singur mobillierul, insa in scurt timp mi-am dat seama ca va dura o vesnicie. Toate imbinarile si coltisoarele mi-au dat de gandit si am ajuns la concluzia ca poate e mai bine sa platesc pe cienva sa reconditioneze mobilierul – este un mobilier trainic, de calitate si ar fi fost pacat sa il arunc si sa cumpar altul. De aceea, am incercat sa gasesc prin Bucuresti pe cineva care sa aduca mobilierul la starea lui initiala. Bineinteles, nu i-am gasit usor.

color-866Dupa ce am vorbit cu mai multe vopsitorii pentru piesele de masini, care mi-au spus sec ca nu vopsesc decat piese auto, am crezut ca nu voi gasi pe nimeni, cel putin nu pana la primavara.

Vedeti voi, iarna si toamna ar fi fost timpul perfect pentru lucrarea asta pentru ca oricum le puneam la depozitat in magazie, pentru ca nu le-as fi lasat sub zapada.

A durat destul de mult pana i-am gasit, insa intr-un final am dat peste o vopsitorie electrostatica binevoitoare, la Matei Urbanism situata in Bucuresti, str.Valea Lunga nr.30, sector 6.

Acolo am gasit intelegere pentru a-mi vopsi mobilierul de gradina, si am reusit sa fac asta intr-o singura zi.

Au reusit sa fasoneze toate piesele de mobilier, scaune, canapele si masa in cateva ore si apoi au vopsit totul in culoarea aleasa de mine. Am ales un auriu dragut care se va potrivi de minune cu gradinea mea multicolora.

Este inutil sa mai spun ca a doua zi au venit la mine acasa si mi-au adus totul acasa. Tot ce am avut eu de facut a fost sa investesc o mica suma de bani in revitalizarea mobilierului meu.

Cu siguranta as fi cheltuit mai mult ca sa imi cumpar mobilier nou. In plus, cu totii stim ca lucrurile facute in zilele noastre nu mai sunt la fel de trainice ca acum cateva zeci de ani, sic el mai probabil m-as fi ales cu un mobilier care in doi-trei ani s-ar fi deteriorate si as fi avut nevoie de altul. Acum insa, am tot ce imi trebuie. Mai astept doar primavara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *