Search in:

Atentie la mediu in care instalati balante de precizie

Daca efectuati orice proces de fabricatie care necesita ca toate cantaririle sa respecte obligatoriu normele internationale de cantarire, atunci o balanta de precizie poate fi solutia pentru conformitate. Domeniul de functionare este limitat la capacitatea maxima a soldului si incepe la punctul in care repetabilitatea soldului este mai mic sau egal cu 0,10%. Cantarirea , de asemenea, trebuie sa fie realizata cu ajutorul unei balante de precizie care este calibrata pe gama de operare.

Se vor obtine performante maxime atunci cand sunt utilizate pentru inspectie si masurare echipamente de testare in cadrul unui sistem de calitate. Urmatoarele caracteristici fac procedurile dumneavoastra de asigurare a calitatii mult mai usoare:

Functia SQmin: afiseaza greutatea admisibila minima a mostrei conform standardelor internationale;

Calibrarea complet automata si functia de reglare, isoCAL; ISO / GLP-compatibil de inregistrare;

Capacitatea de intrare pentru ID-urile de esantionare alfanumerice; si altele.

Microbalantele  au o varietate de aplicatii de cantarire de la pregatirea probelor si  de standarde pentru tehnici analitice majore intr-o gama larga de discipline analitice. Indiferent daca sunt de cantarire a probe prin ultraviolete cantitative si spectroscopie de fluorescenta, pregatirea ambelor standarde si solutiile de proba pentru GC, GC / MS, AA sau ICP si ICP-MS necesita instrumente.

Localizarea unei microbalante este critica, deoarece conditiile de mediu pot afecta in mod dramatic performanta de cantarire. Cu cat rezolutia sau acuratetea balantei de laborator este mai delicata, cu atat mai multa atentie trebuie acordata conditiilor de mediu.

250-balante-de-iInstalarea este intotdeauna cel mai bine facuta la nivelul solului pe o fundatie de beton, deoarece instalarea balantelor la niveluri superioare de podea sunt mai predispuse la posibilitatea de ase decala din cauza vibratiilor. Daca nu va puteti instala balanta de precizie la nivelul solului instalarea ei intr-un perete de colt exterior este urmatoarea cea mai buna locatie. Intotdeauna incercati sa stati departe de mijlocul podelei, deoarece aceasta zona se apleaca cel mai mult. De asemenea, nivelurile etajelor superioare se afla in dezechilibrul, chiar si o usoara nealiniere de-a lungul verticalei spre centrul pamantului poate introduce erori de cantarire substantiale.

O balanta de mare precizie ar trebui sa fie instalata intotdeauna intr-o zona cu trafic redus.

Instalati balantele de mare precizie in mediu cu multa liniste, temperatura si umiditate controlata, fara curenti de aer.  Locul de amplasare este de o importanta capitala. Asa ca, inainte de achizitionarea unei balante de precizie ar trebui sa luati in considerare zona pe care doriti sa instalati microbalanta, deoarece in cazul in care mediul nu este ideal, nu microbalanta va fi defecta, ci mediul, care va afecta functiile ei.

Masa de cantarire ar trebui decuplata de mediu, cu un strat suplimentar de material absorbant de socuri, cum ar fi cauciuc sau pluta pentru a diminua sensibilitatea la socuri si vibratii. Mesele din lemn au un anumit grad de flexare si de obicei sunt nepotrivite pentru a obtine rezultate reproductibile consistente de cantarire, cu o microbalanta.

Conditiile de umiditate scazuta tind sa promoveze electricitatea statica si sa afecteze catarirea in sine. Aerul conditionat elimina umezeala din aer si poate fi unul dintre faptasii  problemelor de cantarire.

Achizitionarea unei microbalante este o achizitie extrem de costisitoare si uneori chiar mai costisitoare este crearea unui mediu propice pentru ea. Alegeti inteligent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *