Search in:

Care sunt avantajele unor benzi transportoare modulare?

Benzile transportoare modulare (polipropilena sau ppe) prezinta o multime de avantaje pe care ar trebui sa le ai in vedere, printre care urmatoarele: greutate redusa dar rezistenta foarte mare, capacitate de transport a produselor medii sau mari, coeficientul de frecare destul de redus.

Aceste benzi pot fi prevazute cu racleti, cupe si mantinele care au dimesiuni variante, ajutand la transportarea produselor mici si medii, atat in planul orizontal, cat si in cel inclinat, ceea ce este mai mult decat eficient.

Suprafata acesor benzi poate fi uniforma, cu deschiderile spre scurgere si ventilaite sau cu atasamentele speciale pentru o aderenta suplimentara.

Pe piata intalnim benzi disponibile atat drepte, cat si in curba. Iar datorita versatilitatii acestor produse atat de cautate, se pot realiza conveioare cu structuri elaborate ale caror beneficiu principal este fiabilitatea.

Aceste benzi transportoare modulare permit ca in cazul unei rupturi, sa se poata inlocui o bucata foarte mica din zona problematica, fata de benzile transportoare obisnuite, confectionate din PCV sau poliurethan. In cazul celor doua tipuri de benzi, daca acestea intampina o mica ruptura, poate fi necesara inlocuirea totala a benzii transportoare.

Domeniile de utilziare ale benzilor transportoare modulare sunt urmatoarele: panificatie si patiserie, lactate, procesarea carnii, imbutelierea bauturilor si a conservelor, paste, procesarea fructelor si legumelor, industria auto.

Tipurile de materiale utilizate sunt urmatoarele:

Polietilena: plastic rezistent , flexibil la lovituri si rezistent la actiunea tuturor agentilor chimici.

Polipropilena este un plastic care se utilizeaza mai des in transportul acelor produse in zonele cu temperaturi ridicate. Materialul acesta poate fi utilizat in industria alimentare si are o rezistenta destul de mica in cazul temperaturilor reduse. Alt materiale utilizatt  la benzile transportoare este poliacetatul.

Domeniile de utilizare a acestor benzi transportoare modulare sunt urmatoarele:  patiserie si panificatie, procesarea carnii, lactate, imbutelierea bauturilor, paste, procesarea fructelor de mare, procesarea fructelor si legumelor, transportul produselor ambalate sau a celor nealimentare, transportul produselor care au o greutate mare si medie, cum ar fi industria auto.

Avantajele principale ale utilizarii benzilor transportoare modulare sunt acestea: montajul la indemana, mentenanta simpla si eficienta, rezistenta de-a lungul timpului, intretinere foarte usoara.

Benzile transportoare modulare sunt recomandate in diferite tipuri si industrii, fiind regasite in diverse aplicatii. Benzile acestea reusesc sa inlocuiasca cu brio benzile transportatoare din pcv sau chiar si cele metalice, etc.

Fiecare persoana ar trebui sa isi puna in ordine prioritatile si sa incerce sa afle cat mai multe detalii cu privire la solutiile tehnice individualizate, astfel incat sa fie multumita pe deplin. De aceea, colaborarea cu o firma care romaneasca ce activeaza pe piata autohtona, reprezinta cea mai buna solutie pe care o poti lua. O companie de tipul acesta te va ajuta sa achizitionezi materiile prime de care ai nevoie, precum si alte componente, subansamble industrale sau sisteme si utilaje adaptate nevoilor din zilele noastre!

Daca iti doresti sa afli mai multe detalii suplimentare cu privire la benzi transportoare modulare si nu numai, apeleaza la numarul de telefon de contact care se afla prezent pe site-ul firmei alese.  Beneficiaza de calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *