Search in:

Ce gasim la un depozit de gresie si faianta?

Utilizarea gresiei si a faiantei in amenajarea spatiilor din locuinte si din cladiri comerciale este foarte des intalnita pentru anumite tipuri de incaperi unde calitatile acestor materiale le fac alegerea cea mai inteleapta. Cel mai adesea le intalnim in decorarea bailor, bucatariilor, dar si a holurilor, adica spatii in care fie exista o umezela foarte ridicata, fie un trafic intens, care ar supune alt tip de materiale la o uzura crescuta. Gresia si faianta sunt mult mai usor de intretinut si astfel perioada in care ele pot fi utilizate va fi una insemnata, insa pentru aceasta este important sa nu se faca rabat de la calitate, deoarece un pret mic initial poate duce la costuri semnificative in timp daca acestea nu rezista si trebuie inlocuite.

Din fericire, la depozitele de gresie si faianta veti gasi o sumedenie de modele care acopera atat o gama variata de modele si culori, cat si de preturi astfel incat sa le faca potrivite pentru diferite bugete.

Desi spuneam ca cel mai des sunt intalnite in bai, bucatarii sau holuri, acest lucru nu ar trebui sa va opreasca sa le luati in considerare si pentru decorarea altor incaperi cum ar fi dormitare sau livinguri, aceasta deoarece dezvoltarea din ultima vreme a modelelor cu diferite texturi si culori si finisaje le face pretabile si pentru aceste incaperi.

Trebuie sa aveti in vedere totusi ca gresia este un material rece, spre deosebire de lemn, si de asemenea materialele ceramice nu izoleaza fonic.

gresieFolosirea gresiei si a faiantei in amenajarea unui spatiu aduce o serie de beneficii considerabile, care explica de altfel popularitatea lor. Ele sunt extrem de practice, fiind usor de intretinut, fiind rezistente la apa, si fiind usor de curatat datorita suprafetei plane, si stratului superior. Ele vor fi si extrem de durabile cu conditia asigurarii unei intretineri corespunzatoare. Din punct de vedere vizual, principala calitate a lor este ca se gasesc intr-o sumedenie de modele, culori, si texturi, astfel incat alegerea materialelor potrivite designului dorit va fi posibila, desigur dupa o analiza si planificare prealabila.

Pentru a nu aparea probleme la utilizarea in timp, tineti cont de faptul ca faianta si gresia sunt diferite una de alta, faianta nefiind conceputa sa sustina greutati, pe cand gresia trebuie sa faca fata unor anumite conditii de trafic si de greutate. De aceea, veti intalni diferite grade de rezistenta, alegeti modelul potrivit in functie de esimarile de trafic si de greutate pe care gresia le va suporta.

Insa, se poate folosi gresia atat pentru podea cat si pentru perete, de obicei fiind folosita asa in bai.

Aveti grija ca modelul de gresie pe care il alegeti din depozitul de gresie si faianta sa nu fie alunecos in cazul in care este folosit pentru baie sau alte spatii unde este umezeala.

Folositi dimensiunea, culoarea, finisajul, textura, modelele gresiei si a faiantei pentru a crea un spatiu personalizat, care sa va reprezinte, si mai ales care sa compenseze anumite probleme cum ar fi un spatiu mai redus sau mai intunecat. Puteti opta pentru culori deschise si un design mai simplu, sau din contra pentru unul plin de culoare si cu modele interesante care sa creeze variatia dorita a spatiului.

Dimensiunile placilor alese vor influenta perceptia  asupra spatiului, de obicei fiind preferate placi mai mici pentru spatii mai mici, si viceversa. Insa, devine tot mai des utilizata tendinta de a utiliza placi mai mari pentru spatii mici, de obicei in culori deschis si simple, astfel creand impresia unui spatiu aerisit, si cu mai putine rosturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *