Search in:

Ce includ serviciile de contabilitate sector 3?

Contabilitatea este stiinta stapanirii afacerilor. Aceasta se ocupa cu  evaluarea, masurarea, cunoasterea, gestiunea si controlul capitalurilor proprii, activelor, datoriilor si precum si a rezultatelor obtinute din activitatea persoanelor juridice si fizice. Aceasta are scopul de a asigura inregistrarea cronologica si sistematica, pastrarea, prelucrarea, publicarea informatiilor  cu privire la pozitia financiara, performanta financiara, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori.

Serviciile de contabilitate sector 3sunt oferite de catre un specialist contabil sau de catre o echipa de contabili, care se ocupa cu:

 • Informarea permanenta a conducerii societatii privind reglementarile din domeniul fiscal si financiar-contabil;
 • Informarea periodica privind schimbarile legislatiei fiscale privitoare la activitatea beneficiarului;
 • Participarea cu ocazia verificarii contabilitatii de catre organele abilitate prin lege de a efectua controale financiare si fiscale;
 • Intocmirea de dosare credite, dosare leasing;
 • Obtinerea de certificate fiscale, certificate constatatoare;
 • Efectuarea de punctaje cu administratia financiara
 • Intocmirea decontului TVA si depunerea sa in termenele legale;
 • Consolidarea balantelor de verificare pentru grupuri de societati, transpunerea lor in bilant;
 • Intocmirea de rapoarte cerute de legislatia in vigoare;
 • Intocmirea de raporturi contabile externe, daca specificul activitatii o impune catre parteneri, furnizori sau clienti externi;
 • participarea la licitatii publice de oferte;
 • Informarea periodica a conducerii asupra situatiei economico-financiare a societatii;
 • Calculul impozitului pe profit sau a impozitului pe veniturile microintreprinderii, dupa caz, intocmirea si depunerea declaratiilor in termenele legale;
 • Calculul impozitulelor pe dividende, intocmirea si depunerea declaratiilor privind impozitul pe dividende;
 • Calculul impozitulelor pe veniturile persoanelor fizice si juridice nerezidente;

Serviciile de contabilitate au nenumarate avantaje, oferind firmei cunoasterea in timp real a urmatoarelor: soldul din extrasul de cont bancar, situatia datoriilor catre furnizori, situatia creantelor clienti, situatia stocurilor, situatia TVA-ului de plata sau de incasat, alte situatii si liste configurabile la cererea clientului.

In ceea ce priveste contabilitatea de gestiune, specialistii vor tine cont de evidenta global-valorica, cantitativ-valorica dupa caz, si intocmirea balantei analitice a stocurilor, elaborarea balantei de verificare  a balantelor analitice, intocmirea jurnalelor de contabilitate care sunt prevazute de: Registrul Jurnal,  , Evidenta analitica si sintetica clienti, furnizor, Registrul Inventar, Registrul Cartea Mare, furnizori, Evidenta mijloace fixe, calculul amortizarii.

Un contabil bun va fi capabil sa poata explica in termeni simpli, cu claritate, mecanismele contabile si va oferi transparenta permanenta in activitatile desfasurate. Acest lucru presupune depunerea la timp a declaratiilor fiscale, efectuarea de analize financiare ale activitatii, acesta va anticipa anumite taxe de plata, va consulta in permanenta inainte de a lua decizii, si va anticipa impactul unor masuri fiscale noi.

Contabilul trebuie sa comunice frecvent cu angajatorul si sa-l tina la curent cu tot ceea ce se intampla in afacerea sa. In ceea ce priveste transparenta, specialistul in contabilitate trebuie sa puna la dispozitia angajatorului situatii cu privire la statutul firmei sale la ANAF, pe baza certificatului digital pe care il detine si a accesului in format electronic la dosarul fiscal. Specialistul va oferiservicii de contabilitate sector 3informand cu privire la indeplinirea tuturor indatoririlor fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *