Search in:

Ce proprietati au blaturile de mese Topalit?

Dupa cum bine stim, in fiecare locuinta se regaseste cel putin o masa, fiind folosita zi de zi atat la prepararea felurilor de mancare, cat si la servirea lor.

Avand in vedere ca este utilizata destul de frecvent, masa trebuie sa aiba un blat cat mai rezistent, care sa nu se zgarie cu usurinta si sa fie usor de curatat. Alegerea unui astfell de blat poate fi destul de dificila, deoarece avem multe optiuni.

In primul rand, trebuie sa avem in vedere doua mari criterii, printre care se numara atat calitatea materialului, cat si cea a finisajului.

Sa nu uitam nici de faptul ca blatul de masa trebuie sa se asorteze si cu restul pieselor de mobilier din bucatarie, pentru a crea o armonie.

Principalele materii prime din care se fabrica blaturile de mese Topalit sunt lemnul masiv, quart-ul si granitul.

Despre blaturile din quart putem afirma ca sunt foarte rezistente si calitative, deci pot fi folosite in bucatarie, asigurand o durabilitate mare in timp. Un alt avantaj este dat de faptul ca prezinta o suprafata neporoasa, ceea ce inseamna ca blatul nu se pateaza cu usurinta si nu retine bacteriile.

In orice bucatarie, curatenia este esentiala, asadar multe persoane folosesc solutii chimice de dezinfectare, dar acestea pot deteriora blaturile de bucatarie. Acest lucru nu se aplica si in cazul unui blat din quart, deoarece el rezista foarte bine la actiunea agentilor chimici.

De foarte multe ori alegem blatul de bucatarie si in functie de culoare, de aceea, paleta coloristica joaca un rol important.

Pentru persoanele ce au o afinitate catre piatra naturala, cea mai buna solutie ar fi granitul. Un blat din granit are capacitatea de a satisface si cei mai pretentiosi utilizatori. Pe langa faptul ca se asorteaza si cu pardoseala sau peretii, el are o duritate foarte mare, ceea ce inseamna ca nu va trebui inlocuit cu usurinta, ci poate fi folosit si o perioada de timp indelungata.

In general, pretul blaturilor de mese Topalit se calculeaza in functie de dimensiunea necesara. Inainte de a achizitiona un astfel de produs se masoara cu exactitate spatiul in care urmeaza sa fie pus, pentru a comanda ceva care sa se potriveasca perfect.

Si lemnul masiv se afla printre preferintele clientilor ce sunt in cautarea unui blat de masa cat mai bun, iar specia de arbore cel mai des utilizata la fabricare este stejarul.

Stejarul este prelucrat si apoi este dat cu lac, rezultand o suprafata fina si care nu absoarbe umiditatea.

Conform cercetatorilor, lemnul de stejar este cel mai bun dintre toate, deoarece nu sufera multe deformari odata cu trecerea timpului, comparativ cu alte specii. Sa nu uitam ca lemnul confera in orice camera acea senzatie de confort si sentimentul ca suntem acasa.

Concluzionand, blatul de masa este conceput indeosebi pentru a completa mobila de bucatarie, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie atat practic, cat si estetic in acelasi timp. De asemenea, un blat de o calitate superioara este rezistent la zgarieturi, pastrandu-si suprafata neteda si fara nici o pata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *