Search in:

Ce rol are pompa de filtrare a apei din piscina?

Dupa cum bine stim, intretinerea periodica a piscinei este esentiala, mai ales daca ne dorim o oaza de relaxare curata, cu o apa limpede si fara impuritati.

Poate ne intrebam de ce este atat de importanta filtrarea apei. Ei bine, pentru ca toata apa din bazin este curatata in profunzime, dupa care este reintrodusa in piscina.

Fiecare persoana ce detine o piscina functionala ar trebui sa se preocupe indeaproape de mentenanta ei, iar acest lucru nu este posibil fara un kit de filtrare.

Dispozitivul cel mai important din kit este pompa de filtrare a apei din piscina,  deoarece acesta contribuie semnificativ la recirculare, fiind folosit atat in cadrul piscinelor publice, de capacitati foarte mari, cat si in cele personale, de la noi de acasa, facand fata cu succes indiferent de situatie.

Pompele se clasifica in functie de debitul lor, tocmai de aceea, ele se achizitioneaza in functie de cat de mare este piscina noastra.

Exista cateva aspecte de care ar trebui sa tinem cont cand vine vorba de alegerea unei pompe de filtrare.

In primul rand, este bine sa calculam care ar fi distanta intre bazin si caminul tehnic, deoarece cu cat distanta este mai mare, cu atat pompa va depune mai mult efort, deci avem nevoie de un model mai performant.

Un alt detaliu este reprezentat de diametrul furtunurilor. Spre exemplu, in cazul furtunurilor cu un diametru mai mare, pompa are o sarcina mult mai usoara.

Daca ne gandim, apa din piscina trebuie sa fie filtrata saptamanal, deoarece apar depunderi de sedimente, precum si alte impuritati. Pe langa aspectul neplacut al apei, ne gandim si la sanatatea noastra si a celorlalti membri ai familiei, mai ales la copii.

In cazul in care ne dorim sa analizam in profunzime calitatea apei din piscina, putem opta pentru un test de PH. In acest fel, vom observa care este PH-ul apei si vom vedea daca aceasta nu prezinta nici un fel de risc pentru sanatatea noastra.

Pompa de filtrare a apei din piscina este considerata a fi inima sistemului de filtrare, deoarece are functia cea mai importanta. Conform specialistilor, fiecare piscina ar trebui sa aiba un astfel de dispozitiv, deoarece asigura ciclul de filtrare al apei si contribuie la intretinerea corespunzatoare a ei.

Practic, pompa functioneaza ca un motor, care filtreaza apa murdara cu ajutorul skimmer-ului si apoi o introduce in bazin prin duzele de refulare.

Indiferent de tipul de piscina, exista un model de pompa de filtrare compatibil, deoarece pe piata sunt foarte multe variante.

Filtrarea apei este o operatiune care poate dura pana la 6 ore, ceea ce inseamna ca aceasta etapa este una ampla, iar rezultatul obtinut este satisfacator.

Prin urmare, putem afirma ca pompa de filtrare este cel mai important element din orice kit, fara de care filtrarea corecta a apei nu poate fi realizata in nici un mod. Pompa este sursa de energie ce permite recircularea apei, deci trebuie sa acordam mare atentie atunci cand urmeaza sa o achizitionam, pentru a fi siguri ca am facut cea mai buna alegere, in raport cu capacitatea piscinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *