Search in:

Ce trebuie sa stii despre un implant dentar Iasi

Prin tratamentul cu implanturi dentare, poate fi evitata prepararea dintilor adiacenti sanatosi zonei afectate de lipsa dintilor, iar un avantaj suplimentar al restaurarii prin implanturi este pastrarea osului alveolar, care altfel, prin alte tratamente restaurative, s-ar resorbi, ducand adesea la complicatii.

Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparand-o ca agresivitate cu o extractie. Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

Exista numeroase tipuri de implanturi dentare, fiecare dintre ele fiind proiectate in functie de nevoile pacinetilor. Dupa o evaluare completa, medicul stomatolog va recomanda tipurile de implant dentar Iasi pentru fiecare caz, tinand cont de scopul procedurii si de starea tesuturilor parondontale a fiecarui pacient.

Tipuri de implanturi dentare, dupa amplasare (localizare)

Prima catogorie a implanturilor dentare se baza pe modul in care acesta este amplasat sau ancorat in maxilar. In plus, in functie de starea osului maxilar, implantul dentar se poate realiza in os, pe os si prin osul maxilarului.

cabinet stomatologicImplantul in osul maxilarului este cea mai comuna tehnica folosita in implanturile dentare. Acestea sunt amplasate chirurgical direct in os pentru a inlocui radacina a unuia sau a mai multor dinti lipsa, sustinand coroana, puntea sau proteza dentara. In acest caz se pot folosi implanturi de diferite forme de radacina, de la cele late la fome de placa, si inserate printr-o procedura sau doua.

Implantul dentar pe osul maxilarului sau subperiostal.

Acest tip de implant se realizeaza prin plasarea unui cadru de metal plat pe partea de sus a maxilarului, dar mai jos de tesutul gingival. Implantul dentar oferit de Dentique pe os este folosit atunci cand nu exista o latime sau o inaltime suficienta in osul maxilar. Maxilarul care are o dimensiune redusa nu poate sustine implantul in os.

Implantul dentar pe os este mai scump comparativ cu implantul in os, deoarece trebuie facut la comanda pentru fiecare pacient in parte. Amplasarea acestui tip de implant se va realiza printr-o „singura interventie chirurgicala” cu ajutorul tehnicii moderne. In caz contrar, procedeul se va efectua in doua etape; unul expune maxilarul la laser si trimite datele la laborator si apoi, inserarea implantului.

Implantul prin intermediul osului (transosseous)

Acest tip de implant este foarte rar utilizat, datorita interventiei chirurgicale extinse, anesteziei generale si spitalizarii.

Implantul dentar prin intermediul osului s-a efectuat pe pacientii cu o structura osoasa foarte limitata.

Procedeul acestui tip de implant implica inserarea chirurgicala a doua tije metalice, mai jos de barbie, prin osul maxilarului pana cand acestea se observa in interiorul gurii. In astfel de caz, se poate atasa proteza dentara.

Insa, odata cu folosirea grefelor de os de catre medicii stomatologi, astazi sunt permise si alte alternative precum implantul in os sau pe os, nefiind necesar o interventie chirurgicala extinsa.

Medicul stomatolog va decide ce fel de implant va utiliza. Se va baza pe calitatea osului maxilar si asupra coroanei, a puntei sau a protezei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *