Search in:

Cele mai importante tipuri de tabla perforata pe care ar trebui sa le cunosti

Sunt numeroase intrebuintari in gospodarie pentru tabla perforata iar din acest motiv este absolut necesar sa stiti care sunt principalele tipuri de table perforate, asta inainte de a merge ca sa le achizitionati. Firme care comercializeaza aceste tipuri de table sunt numeroase pe piata iar aceste table sunt realizate din materiale diverse si in general sunt destinate industriei alimentare dar si in domenii care nu au legatura cu acest acesta.

Tabla-perforata-cu-perforatii-rotundeDaca este sa ne gandim la perforatiile pe care o are acest tip de tabla gaurita, acestea sunt de mai multe feluri principale si anume: table cu perforatii patrate, table cu perforatii rotunde, alungite dar si speciale. Cat despre grosime, aceasta poate sa varieze din moment ce este vorba de materiale din care se confectioneaza. La fel, variaza si dimensiunile suprafetei perforate de la un produs la altul, motiv pentru care este recomandat atunci cand va doriti sa achizitionati acest tip de tabla, sa folositi cataloage pentru a putea alege categoria corespunzatoare.

Tabla cu perforatiile rotunde este un model de tabla care poate fi gasit confectionat din mai multe materiale cum ar fi inoxul sau otelul, insa sunt firme care aduc tabla perforata cu perforatii rotunde confectionata din otel galvanizat ori din aluminiu. Este destul de cautata si din motivul ca are un aspect destul de placut. In general este aleasa de catre designeri si de catre arhitecti in proiectele pe care le detin.

Aceasta tabla poate fi folosita pentru a masca sau a imparti spatiile, pentru realizarea unui aspect vizual cat mai placut pe fatadele unor cladiri precum si pentru balustrade. Tabla poate fi ideala si pentru realizarea unor jocuri de lumini destul de interesante dar si pentru a masca un sistem audio.

Tabla cu perforatii patrate este confectionata in general din otel si din inox. Prin comanda se poate aduce si tabla confectionata si din otel galvanizat cu dimensiuni diferite ale foilor. Acest tip de tabla, deasemenea este folosita in domeniul arhitectural pentru crearea unui aspect cat mai placut in ceea ce priveste fatadele, pentru a realiza aspecte inovative.

Cat despre tabla perforata cu perforatii alungite, se poate spune ca sunt mai multe variante de table perforate in functie de modul in care sunt dispuse gaurile si anume: cele cu gauri alternate sau cele care au gaurile dispuse egal. Grosimea acestor tipuri de foi cu perforatii alungite poate sa varieze intre 1 si 6 mm iar aici se tine cont de proprietatile gaurilor care sunt realizate. La fel, si acest model de tabla perforata poate fi adus la comanda ori cumparata direct din stoc, conteaza doar cantitatea pe care v-o doriti.

Acea tabla cu perforatii speciale, detine o gama variata de modele. Materialele din care este confectionata aceasta tabla sunt otelul galvanizat si inoxul.

Trebuie sa stiti ca mai inainte de a alege modelul de tabla dintre cele mentionate mai sus, care este cantitatea estimativa de care aveti nevoie si incercati sa estimati pe plus. Nu veti sti niciodata cum o sa va trebuiasca cateva foi in plus si ar fi bine sa fiti pregatiti, exista riscul sa nu mai gasiti acel model de tabla daca va mai sunt necesare 2-3 foi pentru finalizarea lucrarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *