Peste tot pe un de mergem intalnim drumuri, fie ca discutam despre parcari, piste de aeroport, diverste terenuri de sport, locuri de joaca pentru cei mici sau chiar piste de biciclete. Asfaltul este utilizat inca din anul 1600, in stare naturala.
Acesta este unul dintre cele mai antice materiale de inginerie pe care le-a cunoscut omul. Desigur, cu totii stim cum arata un drum, insa putini dintre noi sunt cei care reusim sa aflam cum se prepara si din ce este facut.
Asfaltul este un amestec format din pietris, nisip si bitum, dar si alte substante. Toate acestea sunt prelucrate la o temperatura crescuta, urmand ca mai apoi sa se formeze asfaltul.
Insa treaba nu s-a incheiat aici, ci mai sunt o multime de pasi pe care trebuie sa ii urmam pentru a obtine asflatul final!
Distilarea reprezinta un rol important in obtinerea bitumului, care este folosit drept liant in producerea asflatului. Tu ce detalii ai auzit pana in prezent despre constructii drumuri? Daca nu ai reusit sa iti satisfaci curiozitatea, nu ezita sa arunci o privire in mediul online. Astfel, s-ar putea sa afli o multime de detalii importante cu privire la constructii drumuri si nu numai, mai ales daca subiectul acesta prezinta interes pentru tine si afacerea ta.
Biumul este obtinut cu ajutorul distilarii fractionate a petrolului brut. Acesta reprezinta un material hidrofob, ceea ce inseamna ca nu se amesteca cu apa, insa reuseste sa se amestece foarte bine cu alte materiale petroliere, dar si cu nisipul sau pietrisul. Acestea sunt folosite in fabricarea asfaltului!
Taierea face parte din marele proces al producerii asfaltului. In timpul acestui proces, bucata de asflat este incalzita si apoi taiata in bucati mici, pentru reducerea vascozitatii si a face asfaltul mai usor de manevrat. In mediul online intalnim suficiente detalii importante cu privire la constructii drumuri si nu numai, de aceea nu ar strica deloc daca ai arunca o privire pe internet.
Astfel, iti vei putea pune in ordine ideile si planurile de viitor, fara sa mai stai pe ganduri!
Asfaltul reprezinta un material dur si solid care poate fi amestecat cu o substanta volatila. Aceasta produce un produs mai usor de manevrat la o temperatura mai redusa. In continuare, intervine agentul de taiere, care este utilizat pentru determinarea vitezei de intarire a acestuia.
De asemenea, asfaltul mai poate fi amestecat cu un emulsionat pentru a fi mai usor de utilizat impreuna cu agregatul, folosit in aplicatii sau pompat in diverse tevi. Pe parcursul intregii etape, asflatul este sfaramitat in globule mici si amestecat cu apa. Acest tip de agent are rolul de a reduce separarea asflatului si a apei.
Desigur,in functie de folosirea finala, asfaltul poate fi amestecat cu diverse substante pentru imbunatatirea proprietatilor.
Intotdeauna este esential sa iei legatura cu o firma specializata in domeniul acesta, mai ales daca iti doresti ca rezultatul final sa fie unul pe masura asteptarilor tale. Colaboreaza cu expertii din domeniul acesta si indrazneste sa faci o schimbare mare, fix asa cum ti-ai dorit mereu!