Search in:

Cum iti schimba viata un loc de munca in videochat

Pana nu demult eram si eu la fel de naiva ca orice fata de 20 de ani, insa ceva in utlimul an mi-a schimbat viata, inspre bine, si este domeniul la care m-am asteptat cel mai putin. Absolvisem un profil teoretic de la liceu din orasul meu si era hotarata sa merg mai departe cu educatia. Aveam noroc ca eram nascuta in Constanta si ca am avut in oras facultatea pe care imi doream sa o urmez – marina. Desi stiam ca este o facultate cu o concurenta destul de mare am zis sa imi incerc nororcul, pentru ca aveam sanse destul de bune.

2276Am picat insa, in primul an de incercari. Nu m-am lasat, in anul ce a urmat m-am pregatit mai bine si am mai incercat o data in vara urmatoare. Fara noroc si de data aceasta. Recunosc, ma cam descumpanisem, pentru ca eram sigura ca aveam sa reusesc. Insa am decis sa mai incerc o data. Daca nici a treia oara nu avea sa fie cu noroc, atunci insemna ca marina nu e pentru mine. Numai ca de data asta, am hotarat sa nu ii mai impovarez pe parinti cu pregatirea mea, aveam sa imi platesc singura meditatiile si profesorii particulatri.

Desi am cautat prin mai multe locuri – Constanta este un oras destul de mare – nu am gasit mare lucru. Aveam de gand sa lucrez, insa daca tot lucram, macar sa lucrez pe bani mai multi, nu pe 900 de lei pe luna. Pe timpul verii ma angajasem pe plaja, si reisesem sa strang ceva bani, pentru ca stiti deja ca pe plaja salariile si bacsisul cumuleaza destul de bine, insa in scurt timp sezonul se incheiase si eu am ramas iar fara un loc de munca.  

Norocul a venit intr-o zi de toamna cand cautam plictisita pe internet locuri de munca. Am gasit un salon de videochat care angaja modele vorbitoare de limba engleza. Am sunat mai intai la numarul de telefon 0764 732 932 pentru a cere mai multe detalii si am aflat ca exista videochat adult si non adult. Am optat pentru cel non adult, nu aveam experienta si mi se parea normal sa aleg asta, si am stabilit un interviu cu Network System Communication SRL. O saptamana mai tarziu participam la o sedinta foto profesionista in urma careia mi-a fost compus un portofoliu in care mi-a venit greu sa cred ca eram chiar eu – ma facusera sa arata foarte bine. Si dupa inca o saptamana deja incepeam lucrul. In tot timpul acesta am avut destui bani cat sa platesc un profesor bun care sa ma ajute sa ma pregatesc pentru inca o incercare.

Desi petreceam destul de mult timp muncind, am avut destul timp si pentru a invata. Am reusit sa duc la capat un an de pregatiri si in vara am fost din nou gata de examen.

De data asta, am intrat pe locurile bugetate si in scurt timp am ajuns cadet in Marina. Daca nu as fi avut inspiratia de a face videochat pentru a strange destui bani, ca sa imi permit sa gasesc un profesor bun, nu cred ca as fi avut sanse sa intru la facultatea pe care mi-o doream, pot, asadar, sa zic ca acest loc de munca mi-a asigurat un viitor frumos, pentru ca fara el, as fi renuntat la visul meu din copilarie si as fi ajuns o tanara obisnuita, fara aspiratii sau vise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *