Search in:

Cum sa alegem o bona din Bucuresti potrivita pentru copilul nostru?

Daca ne aflam in situatia in care ne dorim sa angajam o bona pentru a avea grija de copilul nostru, este bine sa stim exact ce calitati trebuie sa aiba aceasta, pentru a se potrivi perfect in familia noastra.

Deoarece vorbim despre persoana in grija careia ne lasam copii, trebuie sa avem in vedere mai multe aspecte.

Bona ideala ar trebui, in viziunea oricarei mame, sa dispuna de urmatoarele calitati: sa aiba un limbaj dezvoltat, respectand totodata si normele gramaticale; sa dispuna de un spirit de observatie foarte bun; sa comunice in permanenta cu copilul; sa aiba dorinta de a lucra cu copii; sa fie in tema cu privire la deprinderile legate de cresterea acestuia, sa fie creativa, mai ales cand vine vorba de a convinge copilul sa manace sau sa doarma.

Cel mai indicat este sa cautam din timp persoana potrivita, dupa anumite criterii bine stabilite.

Initial, trebuie sa ne gandim ce fel de bona ne dorim. Mai exact, vorbim despre o bona din Bucuresti interna sau nu, despre intervalul de varsta al acesteia, precum si despre disponibilitatea de a ramane uneori in weekend-uri.

Un alt aspect esential este si bugetul alocat pentru serviciile acesteia. Este bine sa decidem cat ii putem oferi lunar si de ce beneficii suplimentare mai poate dispune: masa, transport sau zile libere.

Pentru a fi bine informate referitor la persoana ce ne intra zi de zi in casa, este bine sa cerem o referinta de la ultimul loc de munca al acesteia. De asemenea, este indicat sa gasim o bona si din recomandarile rudelor si prietenilor.

Inainte de a face angajarea, nu uitati sa lasati copilul sa interactioneze cu bona, pentru a vedea daca aceasta se descurca bine.

Mai apoi, trebuie neaparat sa ii explicam regulile din casa, deoarece in unele cazuri copii pot fi alergici la diferite alimente, iar bona nu le va da.

La interviu se vor chema doar candidatele care corespund criteriilor noastre de selectie, pentru a economisi timp.

son-2935723_960_720Sa nu uitam de CV si cazier, pentru a ne forma o impresie cu privire la persoana in cauza. Conform specialistilor, este bine ca bona din Bucuresti sa stie cat mai multe jocuri, deoarece activitatile sunt o metoda importanta de dezvoltare a celor mici.

Imbinand intr-un mod armonios educatia cu joaca, bona va reusi sa creeze o legatura speciala cu copilul.

Avand in vedere ca bona petrece cu copilul mai mult timp decat parintii, trebuie sa se ocupe de cresterea si educatia acestuia.

Atitudinea pozitiva si respectul sunt doua dintre trasaturile pe care orice bona trebuie sa le aiba, pentru a fi potrivita.

Putem sa apelam si la o agentie, deoarece aici se gasesc bonele care au primit recomandari foarte bune, avand o experienta indelungata in ingrijirea copiilor.

Concluzionand, bona are un rol foarte important, deoarece se ocupa in mare parte de supravegherea copiilor pe durata cand noi nu suntem acasa. De aceea, trebuie sa fie aleasa cu atentie, pentru a avea o atitudine potrivita in raport cu cei mici, educandu-i corespunzator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *