Search in:

De ce folosim uleiul de argan bio?

Uleiul de argan face parte din gama celor mai faimoase uleiuri pentru efectele  pozitive pe care le are asupra sanatatii noastre. Acest ulei este cunoscut  pentru beneficiile pe care le are mai ales pentru piele si par si mai este cunoscut si sub denumirea de “ aurul lichid al Marocului.” Marocul este zona und ecreste copacul Argania Spinosa din a carui fructe se extrage acest ulei pretios.

ulei-de-argan-bio-douce-natureCa sa fii sigur ca iti cumperi un ulei argan bio trebuie sat ii cont de uramtoarele cateva aspecte:

  • Trebuie sa fie mentionat pe eticheta ca produsul contine 100% ulei de argan pur sau 100% ulei de semninte de Argania Spinosa, deci nici mai mult nici mai putin!
  • Este clar ca pretul denota o calitate indoielnica. Sunt necesare cam 50 kg de fructe ca sa se obtina un litru de ulei de argan. La aceasta se mai adauga si 20 de ore de munca manuala pentru fiecare litru de ulei asa ca puteti trage singuri concluziile. Este clar ca daca un produs este prea ieftin nu are nici o sansa sa fie original. Totodata, un produs foarte scump nu este neaparat de calitate asa ca cititi cu atentie informatiile de pe eticheta fiecarui produs pe care doriti sa il cumparati fie ca doriti produse din ulei de argan presat la rece, crema de maini ulei argan, gel de dus bebelusi organic, gel de dus copii bio sau oricare alte produse naturale.
  • Mirosul uleiului de argan este fin si pare cu cel al nucilor sau alunelor dar este asemanator si cu cel al uleiului de In nici un caz uleiul  de argan nu are un miros puternic neplacut sau sa nu miroase deloc. Lasand la o parte mirosul, uleiul de argan bio mai poate fi recunoascut  si dupa gradul de absorbtie al pielii. Odata ce este aplicat pe piele, uleiul de argan bio  este destul de repede absorbit. Acesta este motivul pentru care  acest tip de ulei nu trebuie sa fie depozitat in locuri intunecoase si racoroase si trebuie sa fie ferit de razele soarelui. Valabilitatea acestui ulei bio variaza de la la 6 la 12 luni dupa deschiderea recipientului in care este tinut.
  • Uleiul de argan bio nu trebuie sa fie sub nici o forma lipicios ori apos. Acesta prezinta mereu un sediment la fundul sticelei deci uleiurile de argan falsificate sunt destul de clare si nu prezinta acest sediment.
  • Incercati sa urmariti rezultatele pe care le are. Uleiul de argan bio poate sa amelioreze psoriazisul, exzemele, acneea dar si alte problem dermatologice pe cand un produs care este falsificat nu face decat sa agraveze problema ori intr-un caz mai fericit nu are nici un efect.

In functie de ce tip de problema aveti, uleiul de argan bio poate sa va faca viata mai frumoasa insa nu uitati de recomandarile oferite ca astfel sa fiti siguri ca va actiona cum trebuie fara a va da batai de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *