Search in:

Este posibila izolarea fonica si termica cu o tamplarie pvc?

Multe persoane se intreaba daca este posibila izolarea fonica si termica cu o tamplarie pvc, si din propria experienta pot spune ca lucrurile se pot schimba odata ce sunt montate astfel de sisteme. Spun asta deoarece am observat ca vechile ferestre din lemn, nu imi asigurau confortul de care aveam nevoie la interior. Dupa montarea ferestrelor din termopan am observat ca zgomotul de la exterior nu mai patrunde in aceiasi cantitate la interior. De asemenea usor, usor facturile la energie au inceput sa scada, nu foarte mult, insa se observa o diferenta pentru plata la incalzire. Eram cam sceptic inainte, cand auzeam ca toata lumea isi monteaza termopane pentru a se bucura de aceste doua avantaje, si nu credeam ca sunt chiar asa cum spun cei ce au optat deja pentru sistemele de acest tip. Insa acum consider ca lucrurile se pot schimba putin in ceea ce priveste izolarea termica si fonica, facand o comparatie intre ferestrele din lemn si cele din termopan. Consider ca acest lucru se intampla in principal pentru faptul ca aceste ferestre se inchid mult mai ermetic, fata de cele din lemn, cu care aveam mereu probleme. Ferestrele din lemn se pot deteriora mult mai repede, si cu totii cred ca stim persoane, care s-au confruntat cu aceste lucruri, daca nu chiar si noi am avut astfel de probleme. Mai vedem din cand in cand cate un vecin cu patentul, cuie si ciocan care lucreaza de zori la ferestrele de lemn care stau sa cada. Asta se intampla pentru simplul fapt ca aceste ferestre din lemn sunt foarte vechi, si au fost montate in unele cazuri chiar in momentul in care a fost construit blocul. Astfel vedem ca au cativa ani grei in spate si este normal sa nu mai asigure izolarea termica si fonica pe care o dorim.

Astfel, tot mai multe dintre aceste persoane devin interesate automat de o alternativa pentru inlocuirea ferestrelor imbatranite de anii grei ce s-au scurs de la montarea lor, iar o solutie cel putin interesanta o reprezinta ferestrele din termopan. O tamplarie pvc ofera multiple posibilitati in ceea ce priveste achizitionarea unor ferestre sau usi, insa este indicat sa tineti cont si de necesitatile pe care le aveti in acest sens, pentru a lua cele mai bune decizii. Nu trebuie sa optati pentru prima firma de termopane pe care o vedeti cu ochii la colt de strada, si este indicat sa va informati putin, si sa studiati mai multe oferte, deoarece numai asa decizia finala va fi cea mai potrivita. Preturile pentru aceste sisteme tamplarie pvc pot fi destul de mari, insa datorita prezentei unui numar mare de companii in acest domeniu, veti avea cu siguranta posibilitatea sa gasiti ceva pe masura asteptarilor. Oricum optand pentru aceste sisteme, veti scapa de grija cuielor si a ciocanelor, deoarece sistemele din pvc, nu vor mai necesita intretinere la fel de des, ca in cazul ferestrelor de lemn. In aceste conditii, putem vedea faptul ca izolatia termica si fonica va fi una mai buna decat cea a ferestrelor de lemn.window-3-1

Cele mai multe din sistemele pvc de pe piata produselor de acest tip din tara noastra provin din Germania, iar daca suntem sceptici in ceea ce priveste achizitionarea lor, macar avem siguranta ca sunt create de persoane care se pricep la ceea ce fac. Spun asta deoarece nemtii chiar stiu sa faca unele lucruri sa functioneze asa cum trebuie, in comparatie cu „amicii” nostri dinspre Orientul Indepartat. Eu pot spune ca am satisfactii in legatura cu aceste termopane si le am de cativa ani buni. De curand o cunostinta de a mea cauta informatii despre o companie in acest domeniu, si am reusit sa fac rost de la un amic de cateva date de contact a unei firme cu care a colaborat si el, si spunea ca este multumit. Va las un numar de telefon si o companie pe care le puteti folosi pentru a incepe cautarile pentru termopanele necesare locuintei dumneavoastra. Numarul de telefon este 0734 60 80 28, iar firma se numeste Windowsolution.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *