Search in:

Filtre realizate din tesatura metalica

Fiecare activitate din domeniul industrial, si nu numai, in general orice agent economic se foloseste in activitatea sa zilnica de echipamente si materiale adaptate nevoilor si specificitatilor sale, iar producatorii de profil din piata trebuie sa vina cu diverse produse adaptate cererii. Acest fapt este intalnit si in domeniul sitelor si tesaturilor metalice, unde gasim multe variante ale acestor produse, ele variind atat din punct de vedere al materialelor din care sunt realizate, cat si a altor caracteristici precum rezistenta sau capacitatea de filtrare, si de asemenea ca industrii carora se adreseaza.

Sita-inox-impletita-300x300Astfel, principala diferentiere in domeniul sitelor si tesaturilor metalice este privitoare la modul cum sunt realizate acestea. In cazul sitelor, ele se pot realiza fie prin sudarea firelor, rezultand o deschidere foarte precisa, fie ele pot fi realizate prin impletire. Aceasta metoda simpla presupune trecerea alternativa a firelor unul peste celalalt pentru a realiza sita. Din aceste doua metode rezulta produse rezistente, cu o calitate foarte buna, care isi gasesc aplicabilitatea in diferite domenii industriale si nu numai, si care sunt si economice, avand un pret de achizitie permisiv.

Insa anumite activitati necesita apelarea la site cu alte cerinte, care sa aiba o capacitate de filtrare mult mai buna, si care sa fie mult mai rezistente pentru a putea opera cu materiale grele.

Pentru aceste situatii exista tesaturile metalice, care prin modul lor de realizare reusesc sa indeplineasca aceste cerinte. Si in aceasta categorie vom intalni tipuri diferite de realizare a lor care vor conferi proprietati diferite privind deschideri si rezistente diferite. Se remarca modurile numite Tesatura Olandeza si Tesatura Olandeza Twill, acesta din urma avand o densitate foarte mare a firelor, rezultand deschideri foarte fine permitand o foarte buna filtrare si rezistenta la torsiune.

Privitor la materiale, ele pot fi realizate din otel, inox, bronz, cupru, fiecare dintre aceste materiale avand si proprietati diferite. Cele din inox vor fi si cele mai costisitoare, insa proprietatile acestui material il fac recomandat in multe aplicatii. De exemplu, rezistenta la coroziune este foarte buna, de asemenea rezistenta sa in mediul acid sau alcalin, precum si la conditii de temperatura extreme, fie foarte scazute sau foarte ridicate. Inoxul il intalnim in realizarea diferitelor echipamente si ustensile unde este nevoie de o igiena ridicata, cum ar fi industria alimentara sau farmaceutica, tocmai datorita faptului ca poate fi intretinut usor. Aceasta rezistenta si mentenanta crescuta duc la economii pe termen lung in cazul folosirii sale. Este important sa identificati necesitatile specifice activitatii dumneavoastra privind materialele din care sa fie realizate tesaturile metalice.

Domeniile in care intalnim sitele si tesaturile metalice sunt diverse, astfel cele de uz general cu ochiuri mai mari, le intalnim in industria alimentara, chimica, petrochimica. Tesaturile mai fine, pentru filtre, se intalnesc mai ales in industria petroliera, extractia carbunelui, aviatie, constructii, dar si in industria alimentara. Ea poate fi folosita cu succes si la decorticarea cerealelor.

Producatorii si distribuitorii din domeniu vor oferi atat produse la dimensiuni standardizate in ceea ce priveste dimensiunea ochiurilor si a firelor, dar vor fi disponibile la comanda si produse individualizate, pentru necesitatile dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *