Search in:

Importanta unor echipamente de lucru

Echipamentele de protectie din prezent ofera mult mai multe optiuni decat simpla panza de bumbac. Materialele de fabricatie reprezinta doar unul dintre factorii de selectie a celor mai bune si eficiente echipamente de lucru.

Dar cum sa selectam cele mai bune echipamente de lucru de care avem nevoie daca nu stim toate criteriile necesare?

Sa incepem cu materialele. Panza, fabricata de obicei din bumbac, se foloseste de obicei in croiala jachetelor, pantalonilor sau salopetelor de lucru, si este inca una dintre preferatele tuturor. Cu o grosime ideala si o greutate de doar 420 de grame pe metru patrat, reprezinta un echipament potrivit pentru munca fizica. Fibrele naturale sunt cautate, in ciuda celor sistentice datorita faptului ca nu pot fi incarcate cu energie electrostatica. Fiind neutre in fata aceste energii, se reduce riscul ranirii prin electrocutare.

Pe de alta parte fibrele de poliester sunt mai durabile in timp, dar nu sunt la fel de commode, facand munca incomoda. In plus fibrele sintetice au tendinta sa se pateze mai usor sis a se curete mai greu, ceea ce nu le recomanda pentru domeniile profesionale care opereaza cu vopseluri, uleiuri, si alte murdarii.

costum-salopetaAvantajul fibrelor sintetice este faptul ca sunt impermeabile, cee ace le recomanda pentru lucrul in aer liber.  Insa, acelasi avantaj se transforma intr-un dezavantaj  atunci cand vorbim despre retentia transpiratiei, sub haina de lucru.

Cel mai bun material este insa o combinatie de fibre sintetice si naturale. Echilibrul dintre aceste fibre este un material relative nou dar foarte intalnit – spandexul. Acest material adauga ceva mai multa flexibilitate costumului de lucru, drept pentru care si munca depusa va fi mai comoda.

De asemenea, exista variante ale acestui material care protejeaza muncitorii, care lucreaza in aer liber pet imp de vara, de razele UV. De asemenea, acelasi material poate proteja intr-o anumita masura, si de apa. Desigur, nu va rezista in fata furtunilor puternice, ins ava putea proteja muncitorii suficient cat ei sa ajunga la adapost.

In plus fata de tipul materialului folosit, si crioala conteaza foarte mult cand vine vorba de echipamente de lucru. O salopeta potrivita trebuie sa protejeze si sa ofere libertate de miscare muncitorului. De asemenea, ranforsarile la coate, genunchi si buzunare sunt importante, mai ales pentru muncitorii care se ajuta de tot felul de unele si piese mici.

Alte componente importante in procesul de producere la care este bine sa fiti atent atunci cand alegeti echipamentele de lucru pentru muncitori.  Finisajele, tivurile si cusaturile trebuie sa fie foarte bine facute, pentru un plus de durabilitate. De asemenea, toate buzunarele, impreuna cu tivurile lor , trebuie croite bine, pentru a fi rezistente – acestea fiind printre primele componente care se deterioreaza.

Inca un lucru, care la prima vedere poate fi ignorat cu usurinta, sunt fermoarele si nasturii. Nu investiti in salopete sau jachete care au fermoare si nasturi din plastic. Alegeti intotdeauna fermoarul metalic, iar daca aveti neaparat nevoie de uniforme de lucru cu nasturi, alegeti nasturi metalici. Acestea vor rezista la folosinta indelungata, fara sa fie nevoie de prea multa munca de intretinere.

Investeste in uniforme de lucru de calitate pentru angajatii tai si nu vei fi nevoit sa le schimbi prea curand. Cauta cu atentie si alege doar ce e mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *