Search in:

Ingredientele fericirii la maturitate si batranete a barbatilor

Acest subiect nu pare la prima vedere unul care sa poata fi abordat stiintific, riguros, ci mai degraba unul pe baza caruia putem face presupuneri si estimari. Ei bine pe tema fericirii barbatilor a fost desfasurat un studiu pe o perioada foarte indelungata, de 75 de ani, prin care s-a determinat in cadrul cercetarilor, analizand date diverse, pentru a determina in mod stiintific care sunt factorii fericirii pentru un barbat.

Perceptia  este de multe ori ca barbatii sunt cei mai fericiti atunci cand au parte de bani, de putere, cand isi ating scopurile pentru care se lupta, cand au o cucerire.

Practic se egaleaza succesul cu fericirea. Desi succesul este un lucru important in viata unui barbat, trebuie sa renuntam la anumite stereotipuri si preconceptii ca doar acest factor conteaza. In plus fata de aceasta, chiar si daca vorbim doar despre succes, acesta nu este acelasi lucru pentru toata lumea, fiecare are definitia sa a succesului. Cand vine vorba de „succesul” pe plan sexual, sau de cuplu, acesta este un lucru important, care poate aduce intr-adevar fericirea, iar multi barbati cand intampina probleme in acest capitol se apuca si cauta leacuri pentru impotenta sau sa isi rezolve problemele pe cont propriu. Acest lucru nu este indicat, cel mai bine fiind sa apeleze la experienta si sfaturile specialistilor, fie ca e vorba de medici, de consilieri, de psihoterapeuti.

heartPentru ca, asa cum a rezultat din cercetarea de care mentionam mai sus, dragostea este principalul element care ofera implinirea si bucuria unui barbat. Iar atunci fericirea si implinirea in viata de cuplu va aduce numai beneficii pe plan mintal si chiar fizic, iar pentru aceasta sunt necesare o atentie si o dedicare, mai ales odata cu inaintarea in varsta. Orice barbat care trece de o anumita varsta trebuie sa invete cum sa imbatraneasca frumos, cum sa isi mentina sanatatea, eliminand factori nocivi precum consumul excesiv de alcool, sedentarismul, greutatea excesiva, tutunul, stresul. Iar aceste lucruri pot avea un impact major, fara a fi dificile daca sunt facute treptat. Iar daca intampinati probleme in ceea ce tine de viata sexuala si de cuplu, neaparat trebuie sa nu le ignorati, sa acordati toata atentia rezolvarii lor, gasind  leacuri pentru impotenta sau pentru problema specifica pe care o aveti.

In esenta dupa cum spuneam nu succesul pe plan profesional sau material sunt cele mai importante, mai ales daca ele nu au un caracter pozitiv, ci vin din vanitate. Atunci ele nu vor aduce cu adevarat fericirea. Cel mai important este sa ne preocupam de legaturile afective si de sentimente, care ne vor garanta fericirea pe termen lung, o batranete frumoasa si sanatoasa. Acest lucru a fost dovedit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *