Search in:

Oferte last minute Egipt sau Tunisia

Cu siguranta macar o data in viata v-ati gandit sa vizitati Egipt sau Tunisia, doua tari aflate in Africa pline de cultura si istorie. Cu siguranta o sa fiti cuceriti de ce frumuseti va ofera aceste doua minunate orase,  pana la urma cine nu a auzit macar o data in viata de piramidele din Egipt sau de Amfiteatrul El Djem din Tunisia. Daca planificati o vacanta intr-una dintre aceste tari este foarte posibil sa gasiti oferte last minute Egipt sau Tunisia.

Unul dintre cele mai reprezentative orase ale Egiptului este Alexandria, un loc unde modernitatea si istoria antica coexista. Cu vedere la Marea Mediterana in nordul tarii africane, acest oras maritim a fost fondat in secolul al III-lea i.Hr. de Alexandru cel Mare, ramanand mult timp unul dintre cele mai importante porturi comerciale ale bazinului. Trebuie sa vedeti cu siguranta Catacombele lui Kom el-Shouqafa, care dateaza din secolul II d.Hr., Muzeul Roman Grec, care gazduieste o colectie unica de statui si mumii grecesti si Muzeul National.

De o mare valoare este Biblioteca Alexandria din Egipt, care adaposteste foarte multe carti de o importanta istorica deosebita, mai puteti vedea frumoasa Moschee din Abu al-Abbas al-Mursi si extraordinara Catedrala din San Marco. Merita vizitata si Opera si situl arheologic din Abu-Qir, unde sunt expuse ramasitele oraselor scufundate din Canopus si Heracleion, fara a uita sugestivul Palat al Cleopatrei, construit dupa legenda de catre imparatul Mark Antony in onoare a celebrei regine a Egiptului.

Printre cele mai interesante cartiere din Alexandria se afla zona portului, cu malul apei care leaga zona Ras el-Tin de zona Montazah, cu impunatorul pod Stanley de 400 de metri, care se ridica pe renumitul Golful Stanley. Aici puteti gasi multe restaurante, cluburi si cafenele egiptene antice, altfel puteti petrece o zi relaxanta pe plaja, odihnindu-va pe plajele echipate din Agamy si Maamoura, sau in orasul din apropiere Borg el-Arab, care ofera hoteluri excelente. si splendide plaje echipate.

Capitala infloritoare a tarii, Cairo, situata pe gura raului Nil, este cu siguranta ceva ce trebuie vazut atunci cand mergeti in Egipt. Evident, atractia principala sunt piramidele extraordinare, insa exista multe alte locuri de vazut in Cairo. De exemplu, este posibil sa vizitati Muzeul Egiptean, cu peste 135 de mii de lucrari cu o valoare inestimabila, gasite in siturile arheologice ale zonei sau Moscheile lui Muhammad Ali, una dintre cele mai importante din tara.

Daca doriti sa faceti o vizita, trebuie sa stiti ca se pot gasi foarte usor oferte early booking egipt si Tunisia. Un obiectiv obligatoriu in calatoria dvs. In Tunis este, fara indoiala, marea Moschee din al-Zaytouna, unul dintre cele mai importante lacasuri de cult din lumea musulmana. Cladirea a fost construita cu materiale din ramasitele Cartaginei antice, este cu adevarat impresionanta si ocupa o suprafata de 5000 de metri patrati. O legenda antica spune ca in locul in care se afla astazi moscheea, candva exista un oratoriu si un maslin, motiv pentru care este inca cunoscuta sub numele de Moscheea cu masline.

In jurul Moscheei exista multi comercianti de covoare care va vor invita sa admirati cea mai frumoasa priveliste a Tunisiei din varful uneia dintre numeroasele terase din apropiere; daca vi se pare potrivit, negociati pretul acestei vizite speciale si veti avea cateva fotografii ale orasului dintr-o perspectiva panoramica.

Cu siguranta aceste 2 tari merita vazute, iar daca va uitati pe site urile specializate o sa gasiti oferte early bookink Egipt sau tunisia, sau chiar cele last minute care au de multe ori preturi acceptabile. Sa vizitati aceste 2 tari islamice este o oportunitate unica in viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *