Search in:

Patucuri pentru copii – Ce sa alegeti in functie de copilul dumneavoastra

Cand alegeti patucurile pentru copii trebuie sa aveti mare grija. Bebelusii dumneavoastra isi petrec foarte mult timp in acest spatiu si asta inseamna ca trebuie sa alegeti un patut solid, sigur si spatios. Aveti mai multe optiuni, fie alegeti sa luati un patut la mana a doua, fie ca doriti sa achizitionati unul nou este foarte important sa verificati cu responsabilitate maxima toate prinderile acestuia, suruburile si sistemele de siguranta ale patucului. Este bine sa tineti cont de urmatoarele criterii de alegere a patutului pentru bebe:

patut copiiPatuturile din lemn prezinta stabilitate, rezistenta si sunt destul de durabile. Daca va ganditi sa faceti mai multi copii alegerea unui patut din lemn este cea perfecta. In general acest produs are masuri standard  de aceea este destul de usor sa gasiti o saltea potrivita pentru acesta sau sa o schimbati in cazul in care se deterioreaza. Un patut din lemn este foarte confortabiliar copilul are posibilitatea de a se misca in voie si ii va fi destul de greu sa iasa din el. Dupa cateva luni copilul va incerca sa se rostogoleasca si sa fie foarte activ chiar si in somn, iar dummneavoastra va preocupati sa nu se loveasca.

Patuturile din lemn dispun de aparatoare care vor atenua loviturile bebelusului. In general aceste patuturi au doua pozitii. In primele luni ale copilului mama trebuie sa aiba acces destul de rapid la bebelus asa ca salteaua trebuie sa fie pozitionata cat mai aproape de partea de sus a patului iat cand bebele va creste si va incerca sa se ridice salteaua trebuia sa fie pozitionata cat mai jos in pat si astfel bebelusului sa ii fie dificil sa iasa. Este destul de greu sa transportati patutul din lemn atunci cand plecati in concediu insa mutarea dintr-o camera in alta nu este atat de dificila. Cele mai multe patucuri din lemn sunt dotate cu roti. Pretul unui patut din lemn difera in functie de tipul de lemn folosit la confectionare. In topul celor mai bune patuturi din lemn pentru copii se afla patuturile din stejar, fag si frasin.

Patutul pliabil este realizat din material sintetic si se poate plia destul de usor. Se monteaza foarte usor iar transportul acestuia se realizeaza simplu. Acest tip de patut se curata foarte bine fiind usor de spalat pentru ca husele sunt detasabile.  Patutul pliabil poate fi folosit si ca spatiu de joaca. Acesta poate fi colorat in toate felurile si include si multe accesorii. Pretul acestui model difera de la un model la altul, conteaza cat de multe accesorii detine. Daca e vorba de stabilitate acest tip de patut nu sta atat de bine deoarece se poate misca destul de repede fiind usor. Acesta are si el doua pozitii: una superioara si alta inferioara.

Patutul extensibil sau transformabil este un tip de patut destul de apreciat de catre parinti deoarece este foarte util pe langa faptul ca este si la moda. Acest patut poate fi tranformat intr-un pat pentru copii mai mari si nu va fi nevoie sa cumparati alt pat atunci cand copilasul va creste. Pretul acestui patuc difera de la o marca la alta insa materialele tuturor sunt de calitate si respecta toate regulile si standardele impuse pentru siguranta bebelusului. Chiar daca nu este neaparat o regula generala insa de cele mai multe ori un pret ridicat inseamna un lucru mai de calitate.

Patuturile pot varia ca si dimensiune insa varianta standard a saltelei este de 70/140 cm.

Cand vine vorba de asamblarea patutului pentru copii trebuie maxima atentie deoarece daca il asamblati gresit puteti pune in pericol bebelusul. Sunt comercianti care va ofera montajul gratuit si ar fi bine sa il acceptati. Trebuie neaparat sa verificati rezistenta patucului dupa asamblare. Copilasul dumneavoastra trebuie asigurat cu pretectie maxima!

Cel mai important criteriu de alegere a patucului  este siguranta. Doriti mereu sa alegeti cel mai frumos patut dar trebuie sa va asigurati ca este si cel mai sigur. Trebuie  sa va uitati cu atentie la sinele laterale care trebuie sa fie fixe, nu reglabile iar distanta dintre sine nu trebuie sa fie mai mare de 3-4 cm. Daca patutul are roti  acesta trebuie sa dispuna si de piedici ca sa impiedice alunecarea. Suruburile si sistemele de prindere trebuie sa fie fixe  si bine montate. Cand va uitati la saltea aceasta trebuie sa se potriveasca cu ramele patului.

Respectati toate aceste reguli de alegere a patutului cu minutiozitate pentru ca atunci cand vine vorba de bebelusul dumneavoasta nimic nu ar trebui sa fie mai important!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *