Search in:

Service cardane – ce facem cand intampinam defectarea cardanului?

Aceasta problema este tot mai comuna din cauza uzurii in timp. Insa trebuie sa ne ocupam ca atare de rezolvarea acesteia, intrucat cardanul este una dintre cele mai importante componente ale masinii.

Fiind importanta, si reparatiile acesteia se preteaza pe masura importantei si sunt mai costisitoare decat cele la o piesa obisnuita. Tocmai de aceea merita un „tratament” special, pentru a nu mai avea nevoie de astfel de interventii la aceasta in viitorul apropiat.

Asadar, atunci cand intampinam o astfel de problema, trebuie sa alegem cu grija locul si persoana de care este reparat sau reconditionat. Cel mai bine este sa apelezi la un service cardane cunoscut, recomandat si cu personal implicat si calificat.

In astfel de situatii, nu este bine sa iti lasi masina pe mana unor persoane care nu au experienta necesara si care lucreaza intr-o maniera dezordonata. Iti trebuie persoane de incredere cu care poti colabora pe tot parcusul repararii cardanului.

Cum sa alegi un service de cardane de incredere?

Desi nu este un aspect care garanteaza profesionalismul angajatilor este important ca totul sa arate curat, cladirea sa fie ingrijita atat pe dinafara, cat si pe dinauntru. Este important cum pastreaza angajatii spatiul personal de lucru, deoarece asta arata ca regulile sunt respectate, iar pregatirea merge pana la acest nivel. Este important ca preturile pentru operatiunile comune sa fie vizibile.

Service-ul auto trebuie sa fie acreditat si sa functioneze legal, in baza omologarii din partea RAR. Acest aspect se poate verifica la fata locului sau in prealabil, inainte de vizita in service.

Programarea pe care ai facut-o este respectata. Asta denota faptul ca orice client este important. Nu este placut pentru nimeni sa ajunga la timp si sa trebuiasca sa astepte.

Masina ta este inspectata si tratata cu grija. Asta se poate vedea inca de la micile detalii. Mecanicul este obligat ca, daca observa vreo defectiune iminenta sau o piesa uzata (cum ar fi cardanul) care este posibil sa cedeze in viitorul apropiat, sa te anunte. De preferat este sa te instiinteze de acest lucru inainte sa se apuce sa faca reparatii, pentru a obtine mai intai acordul tau. De asemenea, trebuie sa faca o lista cu problemele identificate si o estimare precisa a costurilor de reparatie.

Dupa aceea, vei primi o nota de comanda (sau nota de reparatie), care trebuie sa fie redactata pe un formular care cuprinde data, identitatea clientului, modelul autovehiculului si kilometrajul, natura reparatiilor, costul estimativ, dar si durata imobilizarii autovehiculului. Scopul acesteia este sa functioneze ca proba, in cazul in care descoperi o diferenta prea mare intre suma estimata initial si cea de pe factura. Acest lucru face service-ul responsabil in cazul in care tin masina mai mult decat termenul stabilit sau nu fac reparatiile corespunzatoare.

De asemenea, daca acestia lucreaza 100% legal, trebuie sa se emita, pentru fiecare client, o factura in dublu exemplar, originalul fiind emis clientului, insotit de chitanta (formularul fiscal) sau chitanta eliberata de POS (la plata cu cardul), ca dovada a platii. Un service profesionist iti va elibera factura si chitanta fara sa fii nevoit sa le ceri tu in mod expres.

Primesti inapoi piesele care au fost inlocuite, cu exceptia celor care au fost inlocuite pe motiv de garantie. Evident, poti renunta la ele, dar doar daca doresti.

Asadar, daca intampini probleme cu cardanul masinii, cel mai bine este sa apelezi la un service de cardane cu angajati capabili sa duca munca la bun sfarsit. Sfaturile de mai sus te vor ajuta sa diferentiezi angajatii cu o slaba pregatire de cei cu experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *