Search in:

Totul despre arta florilor presate

Aranjamentele ce sunt realizate din flori presate au devenit din ce in ce mai apreciate, deoarece rezista foarte mult timp si au un design unic si inedit.

De cele mai multe ori, ne dorim sa pastram mult timp cadourile primite de la cei dragi, ceea ce nu este posibil in cazurile buchetelor de flori naturale. Tocmai din acest motiv, s-a dezvoltat arta florilor presate.

Florile presate ne impresioneaza prin frumusetea lor aparte, ele reprezentand conexiunea cu natura.

Un element decorativ realizat din flori presate poate fi cadoul perfect, deoarece de fiecare data cand ne uitam la el, ne aducem aminte cu drag de persoana de la care l-am primit.

In prezent, tehnica florilor presate este considerata a fi o adevarata arta, prin care reusim sa conservam frumusetea si delicatetea lor.

Originara din Japonia, aceasta arta a fost conceputa din dorinta de apropiere de natura, fiind in armonie completa cu aceasta.

Odata cu evolutia tehnologica s-au implementat noi metode prin care uscarea si presarea plantelor se face in asa fel incat sa nu decoloreze nuantele acestora, pentru a avea un aspect cat mai frumos.

Florile sunt folosite adesea la realizarea diferitelor obiecte decorative, iar in unele cazuri se pot face chiar si bijuterii ce contin flori presate incorporate.

Bijuteriile de acest gen sunt considerate a fi la moda, deoarece se realizeaza handmade si sunt originale. Un accesoriu deosebit ne poate scoate din anonimat, completandu-ne cu succes orice look.

De multe ori, alegem anumite flori si in functie de personalitatea noastra. Cele mai folosite flori presate sunt trandafirii, hortensiile, margaretele, dar si florile de cires, datorita aspectului lor deosebit.

Inca din cele mai vechi timpuri, florile presate erau colectionate de persoanele pasionate de botanica, fiind pastrate in ierbarii. Pe parcurs, s-a observat potentialul artistic al acestora si au inceput sa fie folosite in scop decorativ.

Tehnica florilor presate este considerata a fi o expresie artistica, ajungand sa fie practicata in foarte multe tari din intreaga lume.

In Japonia, aceasta este considerata a fi o arta verde, deoarece materia prima folosita provine din natura.

Pentru obtinerea unor creatii cat mai frumoase, se lucreaza intr-un mediu ferit de umiditate, iar in acest mod se obtine o lucrare de o calitate superioara. Florile se pot faramita daca nu sunt depozitate corespunzator, deci se acorda o mare atentie acestui detaliu.

Ceea ce este deosebit la arta florilor presate este faptul ca fiecare creatie obtinuta este diferita, deoarece este realizata de catre un artist handmade. In acest fel, suntem siguri ca piesa cumparata este unica si ca nu mai are nimeni altcineva acelasi model.

Arta florilor presate are drept principal obiectiv imortalizarea frumusetilor naturii, surprinzand totodata bogatia de culori si forme ale universului.

Concluzionand, tehnica florilor presate are o origine japoneza, fiind folosita ca o modalitate de exprimare a creativitatii. Avand la dispozitie o gama foarte variata de flori, obiectele obtinute nu pot decat sa fie deosebite.

Tocmai din acest motiv, tot mai multe persoane isi doresc sa capete cunostinte in acest domeniu, pentru a putea sa isi creeze singure cele mai deosebite elemente decorative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *